Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Boknings- och resevillkor

Boknings- och resevillkor för kurser och skidresor

Avreseort
Våra aktiviteter utgår vanligtvis från Umeå men önskar du åka från en annan ort så är du lika välkommen. Vi kan oftast lösa det genom att du ordnar egen transport och får en kostnadsreducering hos oss. Kontakta oss för mer information.
Till Umeå finns det goda och prisvärda kommunikationer med både flyg, tåg och buss från de flesta orter i landet. Kontakta oss gärna för tips.

Anmälan/Bokning
Är du medlem görs anmälan/bokning direkt på sidan för respektive aktivitet genom att klicka på BOKA OCH BETALA och sedan följa anvisningarna. Om du inte redan är medlem men vill bli det, blir du det enklast genom att klicka på BLI MEDLEM & BOKA på bokningssidan.

Om du ännu inte är medlem och inte vill bli det just nu följer du anvisningen hur man anmäler/bokar utan medlemsskap i beskrivningen av aktiviteten.

Du är inte definitivt bokad förrän du har betalat deltagaravgiften.

Efter anmälan/bokning får du en bekräftelse från oss via e-post i första hand alternativt SMS. 

Deltagaravgift
Om du är medlem och anmäler/bokar via bokningsfunktionen på aktivitetens sida betalar du deltagaravgiften på en gång via webbetalfunktionen och konto/kreditkort.

Om du inte är medlem och/eller anmäler dig via bokningsformulär skall deltagaravgiften betalas så snart som möjligt omedelbart i samband med anmälan/bokning, till vårt bankgiro 835-1009. Vid inbetalningen skall namn, ev medlemsnummer och aktivitet/resa/kurs anges.

Avbokningsregler
Avanmälan skall göras senast 14 dagar innan aktiviteten börjar för att få tillbaka hela avgiften minus en administrationsavgift på 100 kr.
Om avanmälan sker mellan 14 och 8 dagar före start tar vi ut en administrationsavgift på 500 kr.
Mellan 7 dagar före och startdagen sker återbetalning av avgiften minus 500 kr endast vid sjukdom och uppvisande av läkarintyg.

Kontrollera gärna vad du har för försäkringsskydd (hem-/reseförsäkring) om du skulle tvingas avboka sent.

Återbetalning av deltagaravgift görs till bankkonto, ej konto/kreditkort, efter överenskommelse.

Medlemsskap
Man måste inte vara medlem i Friluftsfrämjandet för att delta i våra aktiviteter/kurser/resor men det är en fördel både för dig och oss. Som medlem har du möjlighet att delta i Friluftsfrämjandets aktiviteter billigare i hela landet, du får 4 nr/år av magasinet Friluftsliv, förmånliga priser  hos våra samarbetspartners som t ex Outnorth och SJ samt inte minst att du är försäkrad vid deltagande i aktiviteter. Medlem blir du det enklast genom att klicka på "Medlem->Bli Medlem" överst på denna sida.

Försäkring
Friluftsfrämjandet har en gruppförsäkring som gäller för alla medlemmar när de deltar i aktiviteter och arrangemang som anordnas av Friluftsfrämjandet. 
Om du inte är medlem är det lämpligt att du kontrollerar att din/dina egna försäkringar täcker eventuella händelser. Många olycksfalls- och hemförsäkringar undantar utförsåkning då det räknas som högrisksport.

Resegaranti
Våra resor och kurser med övernattning omfattas av resegarantilagen. Vi har därför ställt den krävda resegarantin till Kammarkollegiet. I korthet är resegarantin till för att du som resenär skall vara trygg att inte drabbas av ekonomiska förluster om en resa/kurs blir inställd eller avbruten på grund av att arrangören hamnat på ekonomiskt obestånd eller gått i konkurs. Läs mer om resegaranti här.

Deltagaren ansvarar själv för eventuella anslutningsresor och dess kostnad.

Om resan/kursen måste ställas in 
Om vi bedömer att resan inte kan genomföras på ett säkert sätt pga t ex gällande restriktioner och rekommendationer med anledning av Covid-19 kan vi ställa in resan. Vi kommer i så fall att informera alla anmälda deltagare så fort som möjligt. Om vi ställer in resan återbetalas hela deltagaravgiften till deltagarna.

Allmänna villkor
Se även de allmänna villkoren här

Mer information
Har du frågor kring anmälan, bokning och medlemsskap får du gärna kontakta oss via e-post eller 070-3676343.