Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Hamptjärnsstugan

Nya tider, nya planer och spännande möjligheter

Hamptjärnsstugan uppfördes år 1938 för att fungera som en klubbstuga åt Friluftsfrämjandet. Den är belägen i skogen nordväst om regementsområdet/I20/Umeå på en bergsknalle nära byn Tjälamark. 

Det finns ett flertal fina grillplatser för den som har eget fika eller korv med sig. Flertalet är handikappanpassade och ved finns tillgängligt (ombesörjs av kommunen). Här finns dessutom stans kanske populäraste och häftigaste pulka-/kälkbacke. Utsikten är faktiskt bara den värd ett besök.

Till Hamptjärnsberget och stugan finns skidspår uppkörda från Regementet (ej vintern 2022) respektive Rödäng när snöförhållandena tillåter. Båda spåren är ca 5 km långa. Kring berget finns också ett par spårrundor uppkörda.

Serveringen har under lång tid drivits av Friluftsfrämjandet på ideell basis. I och med pandemin stängdes serveringen och det blev tydligt att föreningen behövde tänka nytt kring driften av stugan. I oktober 2021 ingick Friluftsfrämjandet ett avtal med Velcof AB som i fortsättningen kommer att bedriva servering i stugan på berget. För mer information klicka på länkarna till vänster i under Hamptjärnsstugan.

Varmt välkommen på besök!

Stugan vinter.jpg
Skrana.jpg
Vinterfika.jpg
Kälkkön.jpg
Hamptjärnsstugan höst 2 2.jpg