Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulle & Strövare

Skogsmulle är en fantasifigur som är ett med skogen, som älskar och försvarar naturen ofta med hjälp av barnen. Om vi har tur kanske vi stöter på Skogsmulle på ett av våra äventyr... För de lite äldre barnen kallas våra aktiviteter Strövare och för de yngre Skogsknytte.

Skogsmulle

Barn 5-7 år har möjlighet att tillsammans med ledare från Friluftsfrämjandet följa med ut i skogen och lära sig om djur och natur, leka, röra på sig och ha kul ihop. Allemansrätten är en röd tråd i våra aktiviteter.

Strövare

För barn 8-11 år är strövarträffarna ett roligt sätt att lära sig ännu mer om naturen och skogen, få idéer på vad de själva kan göra när de är utomhus, lära sig bygga vindskydd, grunderna i att tälja och lära känna andra barn och framför allt få en positiv inställning till friluftsliv tillsammans med duktiga strövarledare.

Totalt har vi haft 5 träffar under vår- eller höstterminen. Samlingsplats är parkeringen bortanför KFUM på östra sidan av Nydalasjön.
Vårterminen börjar vid månadsskiftet april/maj och höstterminen i vid månadsskiftet augusti/september. Anmälan öppnas vanligen 2 veckor innan terminsstart. För anmälan hänvisas till aktivitetshanteraren.

Under våren 2024 kommer en grupp Strövare träffas under tisdagskvällar (från 23/4) och två lördagar. Anmälan är öppen och nås genom denna länk 

Skogsmulle-grupp är fortfarande under planering, mer information kommer senare i mars-april 2024.

Skogsknytte

Finns intresse bland flera (nya) ledare, så kan kan en grupp för 3-5 åringar med förälder startas upp. Målet är att barnen ska ha kul och trivas med att vara i skogen. 

 

Vill du också sprida glädjen att vara i skogen bland barn? Häng på!
För att kunna starta upp fler grupper behöver vi bli fler hjälpledare/ledare. 
Välkommen till en inspirerande verksamhet!

Har du frågor angående anmälan eller är intresserad av att bli hjälpledare/ledare
kan du kontakta grenledare Maria Ahnlund:
Maria.Ahnlund(at)friluftsframjandet.se

 

 

Strövare_mourika_2023sep_6660x330.jpg
Strövarna-tält_2023sep_660x330.jpg
skosgsmulle_logo_13_ff_huvud_cmyk.png
strovare_farg.png