Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Spår - Stigar

I området runt Hamptjärnsstugan finns många stigar och under vintern både skidspår och vandrings-/promenadspår.

Under hösten 2022 har lokalavdelningen anordnat ett flertal arbetsdagar/-helger på Hamptjärnsberget. Umeå kommun har beviljat bidrag för att rusta upp spåren på berget och föreningen har lagt ut ca 100 kbm flis och ca 20 ton grus. En del träd och sly har också tagits ner samt byte och förbättring av några av broarna. Flisen har levererats av Norra Skog och materialet har körts ut med bl a fyrhjuling och vagn från Renta (fd LE Maskin). Så för framförallt 2,5 km spåret är förutsättningarna till att få ett fint spår därmed mycket bättre. Planen är att fortsätta arbetet denna barmarksäsong. Stötta oss gärna med ett bidrag via Swish till 1235883699 ange Spårbidrag.

Skidspåren är 1,2 km, 2,5 km och 5 km. Alla utgår från lite upp i backen ovanför stugan och prepareras för klassisk åkning. Det går även ett spår som ansluter till spåret på Forslundaängarna från Rödäng.
Du är här varmt välkommen med skidor under fötterna så att spåren hålls fina så länge som möjligt.

Vandrings och promenadstigar är lite olika slingor, allt från en kortare runda till en 5-6 km om man lägger ihop dem. Stigarna packas och sladdas under vintern. Flera av stigarna utgår från parkeringen nedanför stugan men det finns också en stig som följer Tavelsjöleden från parkeringen nere vid väg 363. Här är du välkommen vare sig du går, springer, cyklar eller åker skidor.

Status spår och promenadstigar 
2024-04-13: Skidspåren 5 km, 2,5 km och 1,2 km samt anslutningen Forslundaängarna vid Rödberget är preparerade.
2024-04-06: Alla vandringsspår är sladdade.

Flera besökare frågar om skidspår/vandingsled från I20/Regementet men tyvärr kan vi inte dra upp det spåret pga bygget av Norrbottniabanan.

Från Västerslätt går det också att vandra/åka skidor efter Tavelsjöleden där den går via cykelbron över väg 363, nära Forslundagymnasiet. Leden ansluter till 5 km skidspåret. 

Hamptjärnsstugan karta spår.png
Skidor i Hampis.jpg
Promenadspår i Hampis.JPG