Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Familjemulle

Ta med hela familjen ut i skogen! Familjemulle är en Skogsmullegrupp för barn i ålder 4 – 6 år med förälder eller annan vuxen, och där även syskonen får följa med. Ja, helt enkelt för hela familjen!

Vi upplever naturen tillsammans och hela familjen får vara med i det spännande att upptäcka och lära sig om livet i naturen. Vi kommer lära oss mer om naturen, växter och djur. Vi tittar på växter och djur, ibland med lupp, samlar material och pysslar. Naturen och vädret avgör aktiviteten för dagen.

Aktiviteterna är anpassade för barn mellan 4 och 6 år men yngre syskon får gärna följa med. Stäm av innan med ansvarig ledare om det är möjligt att ha med barnvagnen hela vägen om det önskas.
Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute även när det regnar eller snöar. Ta gärna med extra kläder till ditt barn om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.

Familjemulle är en ledarledd verksamhet, där alla aktiviteter sker på barnens villkor. Som vuxen ansvarar du för ditt barn under våra Mulle-träffar. Din roll är att vara barnets medhjälpare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får barnet i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning.

Anmälan
Anmälan sker terminsvis och görs genom Äventyrshanteraren. 

Kontaktperson
Marie Jungbeck, marie.jungbeck@friluftsframjandet.se

Skulle du vilja bli ledare för Familjemulle?

Vi har en lång väntelista och självklart så vill vi starta upp flera grupper och för det så behöver vi ledare. Vi på Friluftsfrämjandet står för utbildningen, material och jacka.

Historien om Skogsmulle®
Skogsmulle skapades 1957 av Gösta Frohm, dåvarande verksamhetsansvarig på Friluftsfrämjandet. Skogsmulle användes i Friluftsfrämjandets friluftsskola och blev under 70- talet en succé hos både barn och vuxna.