Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandring

Friluftsfrämjandet är en organisation som har till ändamål att främja en aktiv fritid genom ett varierat friluftsliv och därigenom verka för folkhälsa, livsglädje och gemenskap med likasinnade. På Värmdö bedriver Friluftsfrämjandet ledarledda vandringar främst under sommarhalvåret. Här kan du läsa mer om tidigare och planer för kommande vandringar.

Alla vuxna som är intresserade av friluftsliv och som är medlemmar i Friluftsfrämjandet är välkomna på våra vandringar, är man inte medlem ännu är det lätt att anmäla sig.

Man behöver inga förkunskaper för att vara med, alla som gillar att vara ute och röra på sig i naturen är välkomna. Våra vandringar graderas lätt, medel eller krävande, graderingen beror t.ex. på hur underlaget ser ut, är det mycket sten, rötter eller går vi på ett jämnt underlag, hur kuperat det är och hur lång sträcka vi går.

I och med att man är medlem i Friluftsfrämjandet är man också försäkrad och får vår tidning Friluftsliv samt har möjlighet att delta i alla arrangemang som Friluftsfrämjandet anordnar i Sverige. 

Planer för vandringar 2023 

Under 2023 planerar vi ett flertal härliga vandringar. Vi startar vandringssäsongen med en vandring i fina Stavsnäs den 12 mars, där vi kommer få veta mer om området. Stavsnäs ligger längst ut på Fågelbrolandet och vi kommer gå en lätt vandring mestadels på vägar. Vi kommer delvis ha havskontakt med fina vyer och det blir ett stopp för intag av matsäck utmed vägen. Mer information kommer att finnas i äventyret som kommer att publiceras i god tid innan den 12 mars.

Under slutet på april/början på maj kommer vi ge oss ut på Värmdöleden och spana på fåglar. En härlig tur i skogen på fina stigar och förbi flera sjöar för att avsluta på Hemmesta sjöäng en våtmark som är ett rekreationsområde för fågel, fisk och människor.

I slutet på maj planeras yoga och vandring på fina Björnö naturreservat längst ut på Ingarö på Värmdö. Vi kommer vandra över stränder, skyddade havsvikar, klippor och ha fina vyer över Nämdöfjärden. Vi stannar på lämpligt ställe på vägen och gör ett härligt yogapass.

I juni planeras en vandring i vildmarken i Långviksträsk naturreservat på Ingarö, myren i reservatet hör till de största och mest orörda i vår region. Här finns bl.a. mycket skvattram och vi hoppas på att pricka in när de blommar med sina vita blommor.

Under slutet av augusti planerar vi att ta oss ut på någon av våra fina skärgårdsöar för att vandra, uppleva och lära känna den.

Under september planerar vi en längre tur på Värmdöleden, för de som vill vandra en riktig heldag.

Det kommer bli en vandring också i oktober, men här är planerna inte helt spikade, så vi får återkomma.

Kommande vandringar

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning

Utrustning

Vad behöver jag tänka på?

Läs mer

Vill du ha utskick om nästa vandring?

Uppdatera dina uppgifter under Mina sidor. Under dina intressen kryssa i vandring så får du information sänt till din e-mail.

Mina sidor