Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Äventyrliga familjen

Upplev naturen med din familj! Äventyrliga familjen är vår verksamhet för familjer som vill uppleva naturnära äventyr tillsammans. Våra aktiviteter är varierande och riktar sig till barn mellan 6-12 år.

Familjen är ofta det bästa sällskap man kan ha när man ska uppleva naturen. Vi kommer tillsammans genomföra aktiviteter som hela familjen ska få glädje av, där alla ska känna sig trygga och ha roligt ute i naturen. Då denna grupp vänder sig till de äldre barnen kommer vi ha aktiviteter med större inslag av äventyr och utmaningar.

För varje tillfälle har vi ett tema, t.ex. skogens lekar och hemligheter, använda kniv, bygga vindskydd och hantera eld. Det krävs ingen förkunskap för att vara med. Vi har en rik flora av olika aktiviteter att plocka ur - fysisk aktivitet, utforskande, lärande och skapande i naturen, matlagning, överlevnad – allt i samklang med naturen och med förståelse för allemansrätten.

Gällande utrustning är det kläder efter väder, sittunderlag och en bekväm ryggsäck som behövs under alla träffar, gäller för såväl barn som vuxen.

Hela tiden finns Friluftsfrämjandets ledare med som trygghet och inspirationskälla. Ledarna har en gedigen utbildning utökat med erfarenhet av att leda barngrupper i Friluftsfrämjandets regi.

Anmälan
Sker terminsvis och görs genom Äventyrshanteraren.

Kontaktperson
Anita Seitz, anita.seitz@friluftsframjandet.se

Skulle du vilja bli ledare för Äventyrliga famlijen?

Vi har en lång väntelista och självklart så vill vi starta upp flera grupper och för det så behöver vi ledare. Vi på Friluftsfrämjandet står för utbildningen, material och jacka.