Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Äventyrliga familjen

Äventyrliga familjen – Upplev naturen med din familj!

Äventyrliga familjen är vår verksamhet för familjer som vill uppleva naturnära äventyr tillsammans. Våra aktiviteter är varierande och riktar sig till barn mellan 7-12 år.

Familjen är ofta det bästa sällskap man kan ha när man ska uppleva naturen. Vi kommer tillsammans genomföra aktiviteter som hela familjen ska få glädje av, där alla ska känna sig trygga och ha roligt ute i naturen. Då denna grupp vänder sig till de äldre barnen kommer vi ha aktiviteter med större inslag av äventyr och utmaningar.

För varje tillfälle har vi ett tema, t.ex. skogens lekar och hemligheter, använda kniv, bygga vindskydd och hantera eld. Det krävs ingen förkunskap för att vara med. Vi har en rik flora av olika aktiviteter att plocka ur - fysisk aktivitet, utforskande, lärande och skapande i naturen, matlagning, överlevnad – allt i samklang med naturen och med förståelse för allemansrätten.

Gällande utrustning är det kläder efter väder, sittunderlag och en bekväm ryggsäck som behövs under alla träffar, gäller för såväl barn som vuxen.

Hela tiden finns Friluftsfrämjandets ledare med som trygghet och inspirationskälla. Ledarna har en gedigen utbildning utökat med erfarenhet av att leda barngrupper i Friluftsfrämjandets regi.

 Datum: Vi träffas varannan lördag, 24/10, 14/11 samt 28/11 (uppstart i Januari 2021 igen). Vi uppskattar om ni meddelar om ni vid något tillfälle har fått förhinder att komma.

Tid: Vi träffas kl 10.00 – 12.00. Vi rekommenderar att barnen har med sig en egen ryggsäck med frukt eller smörgås, något att dricka och sittunderlag (tidning i plastpåse går bra) på våra träffar.

Plats: Vi samlas vid parkering på Björnö Reservatet, vid Informationstavlan. Småängsvägen, Ingarö.  

Kostnad: Att delta i vår verksamhet kostar 200 kr per barn. Är det flera syskon som ska delta så behöver alla syskon anmälas. Barnet/ barnen eller familjen behöver vara medlem i Friluftsfrämjandet.

Anmälan https://www.friluftsframjandet.se/ Anmälan är inte öppen än. Anmälan görs en gång för alla träffar.

Frågor eller funderingar? Kontakta marie.jungbeck@friluftsframjandet.se