Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Info Skridskonätet

Information om Skridskonätet (ska uppdateras)

SKRIDSKONÄTET

Vi är också numera med i Skridskonätet. Skridskonätet är en ideell sammanslutning av ett stort antal skridskoklubbar i hela Sverige och i några andra länder, inkl. ett antal  lokalavdelningar inom Friluftsfrämjandet som håller på med långfärdsskridsko.  Skridskonätets ändamål är att "underlätta utbyte av isinformation och annan information förknippad med långfärdsskridskoåkning mellan medlemsklubbarna och medlemsklubbarnas medlemmar". 
 
Detta gäller inte enbart för den egna klubben utan informationen är tillgänglig även för andra klubbar. Färdrapporter ger också underlag till olika sorters statistik, inkl. plurrningar och olycksfall. 
 
Eftersom nu så gott som all information blir tillgänglig om åkbara isar (vilket är ett relativt begrepp blir man varse när man läser många observationer), så krävs det viss kunskap för att kunna tolka informationen. Medlemsklubbarna måste tillse att medlemmarna på något lämpligt sätt, t.ex. genom utbildningskvällar, välkomstprogram, faddersystem eller annan introduktion, har tillräcklig kunskap för att tillgodogöra sig informationen.
 
Dessutom krävs att man är medlem i klubben, dvs. i vårt fall Friluftsfrämjandet, och har Långfärdsskridsko markerat som intresse.
 
Skridskonätet är nu kopplat till Friluftsfrämjandets system och som medlem i Friluftsfrämjandet Märsta-Sigtuna kan du även vara medlem i Skridskonätet. En instruktion om hur du använder Skridskonätet finns  här.
 
Inom Skridskonätet finns två behörighetsnivåer. Som medlem i Friluftsfrämjandet kommer du åt viss information. Som medlem med iskunskap, så kommer du åt all information. Våra deltagare, som är medlemmar i Friluftsfrämjandet, och som har varit med på minst 6 av våra turer under tidigare säsonger kan få tillgång till detta. Skicka ett mejl till Mats Ljungberg med namn samt medlemsnummer.
 

Exempel på färdrapport från skridskonätet.