Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Embarsboda

Välkommen till vandrartorpet Embarsboda!

Serveringen vid Embarsboda öppnar för säsongen 14/1, sista söndag för säsongen 26/5. Öppettider KL. 11-14. Varmt välkomna!

Om Embarsboda

Embarsboda är öppet  för medlemmar och allmänhet på söndagar mellan 11.00 - 14.00 under säsongerna januari t.o.m. maj (sista söndag 26/5) och september t.o.m. mitten på december. 

Vi serverar just nu styckeförpackat fikabröd som bullar, chokladbollar och massariner, korv som du får grilla själv, kaffe, te, smoothie mm. Du kan också ta med eget fika, vi håller elden igång för dig som vill grilla. Vi har stängt under jul och nyårshelgen samt under sommaren, juni, juli och augusti.

Tipspromenader

Tipspromenader för vuxna och barn anordnas på söndagar vår/höst mellan 11.00-13.00. Välkomna att vandra 2,5 kilometer samtidigt som du gnuggar dina geniknölar. Varför inte avsluta med en fika.

Nyttjande av torpet 

Du är alltid välkommen att besöka grillplatsen och äta Din matsäck. Det finns ved i vedlåren. Det finns ett tillgänglighetsanpassat grillbord vid torpet.

Den sanitära anläggningen vid torpet har begränsad kapacitet. Den består bara av en mulltoa av familjestorlek. Detta medför att vi ej kan hyra ut torpet till större grupper. 

Hitta hit
Embarsboda ligger i Rävsta naturreservat på höger sida en bit efter Lunda ridskola. Adressen är Rävstavägen 170. 

Koordinater till Embarsboda WGS84 N 59.61274, E 17.76574

Kontakt
Har du frågor om torpet kan du kontakta
Per Toräng: pertorang@gmail.com
Kikki Kleiner: hakankleiner@telia.com

Historia

Sigtuna Kommun köpte in Stora Embarsboda 1974 i samband med att Rävsta upphöjdes till naturreservat. Tidigare hade torpet källa) ägts av Gösta Åhlén på Lunda gård. Såvitt vi vet i dagsläget, är torpet byggt 1916 för att husera en ladugårdskarl med familj. Han jobbade vid Lunda gård tvärs över vägen. Torpets två vårdträd, vitoxlar, står fortfarande kvar.

Hjärtligt välkomna till Embarsboda