Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Embarsboda

Välkommen till vandrartorpet Embarsboda!

Embarsboda är öppet  för medlemmar och allmänhet på söndagar mellan 11.00 - 15.00 under säsongerna januari t.o.m. maj och september t.o.m. mitten på december. 

Vi serverar kaffe/te/läsk med bröd. Du kan också ta med eget fika, vi håller elden igång för dig som vill grilla. Inne i serveringen kan du köpa korvar med bröd för grillelden. Vi har stängt under jul och nyårshelgen samt under sommaren, juni, juli och augusti.

TIPSPROMENADER

Tipspromenader för vuxna och barn anordnas vår/höst under 14 söndagar mellan 11.00-13.00. Välkomna att vandra 2,5 kilometer samtidigt som du gnuggar dina geniknölar. Varför inte avsluta med en fika.

VANDRING KRING EMBARSBODA

Vi har rekat för ett antal vandringsslingor runt torpet. Slingorna varierar mellan 2 till 5 kilometer. I samarbete med Sigtuna OK har vi också tagit fram en vandringskarta över slingorna. Denna går att köpa inne i torpet för kr 30:00. Miljön kring torpet är också intressant för geocaching. Det finns över 50 cachar i närheten.

NYTTJANDE AV TORPET VID SIDAN AV SÖNDAGSAKTIVITETEN

Du är alltid välkommen att besöka grillplatsen och äta Din matsäck. Det finns ved i vedlåren.

Den sanitära anläggningen vid torpet har begränsad kapacitet. Den består bara av en mulltoa av familjestorlek. Detta medför att vi ej kan hyra ut torpet till större grupper. 

HITTA HIT
Embarsboda ligger i Rävsta naturreservat på höger sida en bit efter Lunda ridskola. Adressen är Rävstavägen 170. 

Koordinater till Embarsboda WGS84 N 59.61274, E 17.76574

KONTAKT
Har du frågor om torpet kan du kontakta Per Toräng: pertorang(at)gmail.com

HISTORIK

Sigtuna Kommun köpte in Stora Embarsboda 1974 i samband med att Rävsta upphöjdes till naturreservat. Tidigare hade torpet källa) ägts av Gösta Åhlén på Lunda gård. Såvitt vi vet i dagsläget, är torpet byggt 1916 för att husera en ladugårdskarl med familj. Han jobbade vid Lunda gård tvärs över vägen. Torpets två vårdträd, vitoxlar, står fortfarande kvar.

Hjärtligt välkomna till Embarsboda