Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Lite av varje

Testa dig själv – hur mycket friluftsräv är du?

Friluftsfrämjandet skapar roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnen snön, isen och i skogen. Året runt och för alla. Hur många av våra friluftsgrenar prickar du in? Testa dig själv. Varje ja-svar ger 1 poäng. Är du kanske en riktig friluftsräv?


Bästa ute-aktiviteterna en grönbrun vinter

I klimatförändringarnas spår påverkas förutsättningarna för vårt friluftsliv. Samtidigt som skidorterna blir mer beroende av att tillverka och spara snö måste andra delar av friluftslivet tänka nytt. Våra ledare Maria och Fredrik ger sina bästa tips.


Sveriges godaste utflyktsmacka

Friluftsfrämjandet gillar att vara ute. Skogaholm gillar att vara en del av matsäcken på utflykten. Därför känns det väldigt naturligt att vi nu inleder ett samarbete. För att fira bjuder vi in dig till att vara med och tävla med din godaste utflyktsmacka. Varje månad delar vi ut fina priser.


De bästa recepten för en friluftsfika!

Med en härlig kopp varm choklad och några krispiga bananpannkakor i kåsan får du till helgens smarrigaste äventyr.  Ett äventyr som i all sin enkelhet för det mesta brukar bli alldeles magiskt. Här har vi samlat några av våra bästa tips för en riktigt härlig friluftsfika.


Receptsamling – allergisäkert och smarrigt vid stormköket

Att äta ute är en upplevelse, där gemenskapen och naturen gör att det nästan alltid smakar gott. En upplevelse alla ska få känna sig trygga med. Därför har friluftskocken Eric Tornblad tillsammans med Friluftsfrämjandet och Astma- och Allergiförbundet tagit fram allergisäkra recept – som mättar alla munnar med bravur!


Torka din egen mat - lättare än du tror

Det finns få saker som går upp mot att känna smaken av söt paprika, krispig kål eller syrliga äpplen efter flera dagar ute på tur utan färsk mat. Kanske ryggar du tillbaka vid tanken att torka din egen mat, men gör inte det. Det är lättare än vad du tror!


Val di Mello - en dröm i högalpin granit

Val di Mello som tillhör Lombardiet och regionen Sondrio kallas också "Little Yosemite", det här är ett historiskt viktigt klätterområde nära den italiensk-schweiziska gränsen. I Val di Mello kan du hitta några av de bästa granitturerna i Europa, och det är också hem för riktigt bra bouldering och sportklättring.


En helg med hinder

Två dagar Naturparkourledarutbildning lämnar dig härligt slut i kroppen, lycklig över alla nya vänner och taggad på att testa idéerna som gror i ditt huvud. Troligtvis sover du också tio timmar i sträck under natten. Ta en titt på vad du får med dig.


Annorlunda boenden Dalarna

Vill du bo lite annorlunda i sommar? Här har vi samlat tre annorlunda boenden som, förutom en god natts sömn, även ger upplevelsekontot en boost. Vad sägs om en natt i en koja bland trädtopparna, i en liten bubbla vid strandkanten eller i en ensam stuga på landet. Ett roligt sätt att göra semestern lite extra speciell.


Ett hållbarare friluftsliv

Fjällräven gör tröjor av svensk ull. Andra väljer helt andra vägar att skapa ett hållbarare friluftsliv. Hur ska vi som konsumenter egentligen veta vilken väg som är bäst? Och spelar det någon roll?