Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Annorlunda boenden Dalarna

Vill du bo lite annorlunda i sommar? Här har vi samlat tre annorlunda boenden som, förutom en god natts sömn, även ger upplevelsekontot en boost. Vad sägs om en natt i en koja bland trädtopparna, i en liten bubbla vid strandkanten eller i en ensam stuga på landet. Ett roligt sätt att göra semestern lite extra speciell.

 

Strandbubblan med stjärntak

I Leksand finns en bubbla alldeles bredvid stranden av sjön Molnbyggen. Bubblan passar perfekt för den som längtar efter att sova under bar himmel – men som inte ser fram emot myggornas sällskap. Boendet har ett stort genomskinligt tak som gör det möjligt att se ut i alla vinklar över sjöns magiska landskap. Perfekt för nattdopparen, morgondopparen och bada-hela-dagendopparen.

En natt bland trädtopparna

Vad kan vara mer annorlunda än att bo i en trädkoja som svävar högt över marken. Näsets Marcusgård, alldeles intill Furudal, erbjuder boenden som inte längre bara finns i fantasin. Tänk dig att bo i en stor röd måne – mitt uppe bland träden! I månen finns dubbelsäng, braskamin och golvvärme och ett tak som lyser upp när norrskenet tittar fram.

Den ensamma stugan på fjället

Genom en vandring i det sköna Fulufjällets nationalpark når du fram till Lilla Tangsjöstugan. En underbar plats att spendera en natt på, mitt i den orörda fjällmiljön. Ett alternativ till tält och vindskydd med precis samma förmåner – lugnt och stilla utan elektricitet.

 

 

Lilla Tangsjöstugan, Bubblan och Supermånen och många andra spännande boenden går att boka på VisitDalarna.