Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Fler ledare ger fler aktiviteter

Tipsa oss om ledare – bli belönad!

Uddevalla lokalavdelning vill gärna öka möjligheterna för fler barn och vuxna att vara med i våra aktiviteter. Det finns därför alltid plats för fler ledare och hjälpledare – i alla verksamhetsgrenar, och lite mer i en del fall. 

 

Kajak – En liten grupp håller igång dagens turer. Med fler ledare kan vi erbjuda fler platser på våra turer, och variera ambitionsnivåer så att det passar fler medlemmar. Det finns också plats för hjälpledare som assisterar och personer som hjälper till med utrustning och uthyrning.  

Vandring – Här finns alla möjligheter att vara med och forma nya vandringar, mer motionsinriktade, vandringar med teman och innehåll, eller vandringar på nya platser, nya orter – din favorittur kanske också lockar andra. Och så våra vardagsvandringar på dagtid förstås. 

Långfärdsskridsko – Detta är en av våra traditionellt starka grenar – och med många ledare. Därför behövs fler för att kunna hålla volymerna igång. Det är naturligtvis även vinterberoende, men med fler ledare är vi mer flexibla att möta fint åkväder. 

Barngrupper i olika åldrar, och grupper där hela familjerna deltar, bildar den traditionella verksamheten kring Skogsmulle och hans vänner. Det finns alltid barn i kö men det saknas ledare för att kunna skapa nya grupper, behålla barn som blir äldre, och täcka in hela Uddevallaområdet.  

 

I de flesta fall börjar det med att delta, att visa intresse för att vara med mer, att få ett uppdrag som hjälpledare – för att sedan gå den ledarutbildning som lokalavdelningen bekostar.

Till barngrupperna krävs inga tekniska förkunskaper. I de övriga grenarna finns vissa förutsättningar. Du behöver t ex kunna paddla på en grundnivå för att ta en ledarroll, och utveckla ditt ledarskap, som är utbildningarnas fokus. Ledaren behöver med andra ord inte vara superstjärna på alla områden, men ska vara naturligt intresserad av friluftsliv och villig att lägga lite tid på uppdraget. Och – känna att det är kul att leda andra och dela med sig. För många är det ett sätt att bli mer aktiv, och utvecklas. 

Om du är nyfiken på vad som krävs inom ditt område får du gärna ta kontakt med lokalavdelningens ordförande, hans.rengman@friluftsframjandet.se 

  

Vill du tipsa om någon du känner och som du tycker passar in kan du också lämna förslag. Om ditt tips leder till att vi kan rekrytera och utbilda en ny ledare bjuder vi på en övernattning i någon av våra stugor som belöning.