Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Äventyrliga familjen

Upplev naturen med din familj! Äventyrliga familjen är vår verksamhet för aktiva familjer som vill uppleva äventyr tillsammans.

Här får barnen i sällskap med sina föräldrar chansen att växa efter förmåga i samklang med naturen. Till skillnad från Friluftsfrämjandets övriga barngrupper är detta en aktivitet där även föräldrarna förväntas ta en aktiv roll i verksamheten, och tillsammans med barnen och övriga familjer utforska naturen, eftersom vi vet att detta stärker känslan och nyfikenheten hos barnen. Hela tiden finns Friluftsfrämjandets ledare med som trygghet och inspirationskälla och ibland tar man hjälp av ledare från andra grenar inom lokalavdelningen. Chansen finns ju också att föräldrarna har någon specialitet som de vill dela med sig av till övriga deltagare!

Äventyrliga familjen i Lerums lokalavdelning upptäcker olika naturområden och ofta till fots, därför är det viktigt att barn och vuxna klarar av att gå längre etapper. Som deltagare får ni också prova olika friluftsaktiviteter, såsom att laga mat över öppen eld, paddla, klättra, geocacha, besöka grottor, fiska och mycket mera.

 

Vårt främsta mål är att ge er som familj tid att upptäcka naturen tillsammans.