Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Långfärdsskridsko

Långa, nästan ljudlösa skär. En blek vintersol som får det stilla snöfallet att glimma. En känsla av fullständig frid. Få upplevelser slår en lyckad tur på långfärdsskridskor.Alla har olika ambitionsnivå. Vissa gillar att åka fort och långt, andra gillar att ta det lugnt med mycket fikapauser och hinna njuta av naturen. Långfärdskridskor kan de flesta åka.

Vilka är vi?

1994 började vi arrangera Långfärdsskridskoturer i Lerums LA. Sedan dess har vi arrangerat många hundra turer. Lerum är fullt av perfekta långfärdsskridskosjöar. Men vi ser oss gärna om runtomkring i regionen, framförallt söker vi oss gärna till havet då det tillåter.
För att kunna erbjuda många turer i olika åknivåer så ingår Lerum LA i ett sammarbete som kallas Västgötaskrinnarna, VGS. Det är Lerum, Alingsås, Onsala och Rävlanda-Hindås lokalavdelningar som sammarbetar med turer och utbildningar.

Är det farligt?
Långfärdsskridskoåkning skall framförallt vara njutbart. Du skall känna dig trygg och för att göra det är det viktigt att du har bra koll på sin utrustning och kundskap på isen. Inom Västgötaskrinnarna ställer vi därför som krav att du skall gå en Säkerhetskurs eller ha motsvarande kunskap. Med rätt Kunskap, Utrustning och Sällskap, KUS, är det en säker och trevlig aktivitet att åka långfärdsskridskor.

Skridsko.net vad är det?
Skridsko.net är ett israpporteringsystem för skridskoåkare i Europa där Friluftsfrämjandet en av de stora rapportörerna. Efter en avslutad tur skrivs en rapport av turen och isförhållanderna. På det viset delar skridskoåkare med sig av bra åkbara isar.
Efter avslutad säkerhetskurs får du tillgång till skridsko.net. Du loggar in med ditt medlemsnummer och lösenord. Glöm inte att byta till Västgötaskrinnarna i dropdownlistan.

Intresserad?
Anmälan sker alltid genom aktiviteten på hemsidan. Är du inte medlem i Friluftsfämjandet så blir du det här. Aktivitetstillfällena är oftast kostnadsfria när du betalat säsongsavgiften på 150kr till Bankgiro: 427-7737 eller via Swish 123 553 23 53. I säsongsavgiften ingår också skridsko.net. Ange "VGS" och medlemsnummer vid betalning.

Frågor?
Har du någon fråga tveka inte att kontakta oss.
Maria Mia Jöborn

 Här hittar du aktuella aktiviteter!

 

Mia Tengel Jöborn

Grenledare, Ledare långfärdsskridsko

maria.tengel.joborn@friluftsframjandet.se