Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Frilufsare 10-14 år

Lite längre bort väntar de lite större äventyren för de lite äldrebarnen. Ryggsäcken väger lite mer och ansvaret blir lite större. Upplevelserna också. Här i Frilufsarna samlas barn från 10 år till 14 år.

Våra frilufsargrupper:

 

  • Barn 12-13 år födda 2008-2009. Vi ses söndagar kl. 9.30-15.00 i Igelbäckens naturreservat i Järvastaden eller annan plats som meddelas i förväg. För närmare information kontakta Anna Burholm på e-post: anna.burholm@gmail.com.
  • Barn 11-12 år födda 2009-2010. Vi ses söndagar 9.30-12.30 i Igelbäckens naturreservat i Järvastaden. För närmare information, kontakta Karin Palmlund på e-post: karinpalmlund@gmail.com
  • Barn 11-12 år (födda 2010). Vi träffas ungefär en lördag i månaden med start kl 10 och är ute i naturen 4-6 timmar. Vi planerar för 5 träffar i höst varav två är övernattningar (en sommarövernattning och en höstövernattning), två av träffarna kommer barnen att få planera själva och så avslutar vi hösten med en traditionsenlig reflexorientering. Vi fortsätter fokusera på säkerhet genom att lära oss att samarbeta och fundera på hur det enskilda barnet påverkar gruppens säkerhet. För närmare information, kontakta Martin Stigsson på e-post: stigssons@hotmail.se. Länk till vårens äventyr finns här.
  • Barn 10-11 år födda 2011. Vi ses oftast lördagsförmiddagar kl. 9:30 - 12.30 i Igelbäckens naturreservat i Järvastaden om inte annat meddelas. För närmare information, kontakta Monika Andersson på e-post: amonika@hotmail.com
  • Barn 10-11 år födda 2011. Vi ses söndagsförmiddagar kl. 9:00 - 12.00 i Igelbäckens naturreservat i Järvastaden om inte annat meddelas. För närmare information, kontakta Maria Werner på e-post: maria.k.werner@gmail.com

Våra Frilufsare är en äldre barngrupp som övar samarbete och samverkan genom lek och friluftsliv. Det stärker gruppkänslan och barnen känner sig trygga i en grupp där alla kan vara med. Genom dialog planerar barnen och ledarna själva meningsfulla, roliga, spännande aktiviteter utan tävlingsinslag, anpassade till var och ens behov och förmåga.

Exempel på aktiviteter är matlagning på stormkök och vid öppen eld,
paddla, klättra, övernattning i skogen, vandring, paddling, klättring.
Barnen får också lära sig att använda karta och kompass och blir på såvis tryggare i naturen – något som också förhöjer naturupplevelsen.
Målen med Frilufsarna är:
  • att lära barnen uppleva naturen med hela kroppen och alla sinnen
  • att skapa en trygg grupp där barnen kan utvecklas utan exkluderande tävlingsinslag
  • att ge barnen mer avancerade färdigheter i friluftsliv, såsom kunskap i att använda karta och kompass. 

Vill du bli ledare? 

Vi startar gärna fler grupper om det finns intresse och söker vuxna som vill bli ledare. Läs mer här om att bli ledare. Du får gå en bra ledarskapskurs som bekostas av lokalavdelningen. 

Vad kostar det? 

Aktiviteten kostar 650 kr per barn och termin som betalas till Solna lokalförening. Barnet behöver också vara medlem i Friluftsfrämjandet. Med medlemskapet följer bl.a. tillgång till andra aktiviteter, försäkring och medlemstidning. Bli medlem i Friluftsfrämjandet här.

Är du intresserad av att delta? 

Vi har stort intresse för Frilufsare och vi tillsätter grupperna efter kölista.

Anmäl intresse och ställ dig i vår kölista här.

 

Frågor om barnverksamheten?

Besvaras av sektionsledare Magnus Grape på e-post: magnusgrape69@gmail.com

Frågor om Solna-Sundbybergs lokalförening besvaras även av styrelsen via e-post: solna-sundbyberg@friluftsframjandet.se

webb_talt_i_kvallsljus.jpg
ung_DSC3157_fotoCajsaRannar.jpg

Klä dig rätt

Vildmarksäventyr Solna - Sundbyberg - Spånga - Kista

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning