Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vem, var och hur

Du får fiska i Flaten och i delar av Uttran och Dånviken om du har fiskekort eller medlemsbevis i Rönninge Fiskevårdsområdesförening.

Vem får fiska? 
Du får fiska om du 1) har fastighet med fiskerätt och är medlem i Rönninge fiske/Rönninge fiskevårdsområdesförening eller 2) betalt fiskekort/fiskelicens. Detta gäller vuxna. Fiske är fritt för barn och unga till och med 17 år. 

Köp ett fiskekort

Regler och information om hur du köper fiskekort finns här: https://ronningefiske.se/fiskeregler/

Fiska - hur då? 
I Uttran, Dånviken och Flaten är det vanligast att de som fiskar metar eller bedriver spinnfiske

Var får jag fiska? 
Rönninge fiskevårdsområdesförening rekommenderar fiske vid Garnudden. Platsen är lättillgänglig för dig som kommer med bil, buss eller tåg eller per cykel. Parkering finns vid Möllebadet och Rönninge Tennisklubb. Det finns ingen båtuthyrning för fiske i kommunen men vid till exempel Garnudden går det fint att fiska från strandkanten. Håll dig en bit från bryggor när du fiskar med krok då det finns risk att andra kommer till skada. 

Kom ihåg att följa de fiskeregler som finns för området. Kartan här visar var du får lov att fiska. Bra att veta är att avsaknad av fiskekort kan resultera i polisanmälan och beslagtagen fiskeutrustning.

Vad kan jag få på kroken? 
I Uttran finns det gott om Aborre, du kan även fiska Gädda här. I Dånviken finns samma fiskar. I Flaten kan du fiska Sutare, Karp och Gädda. 

Vad ska vi sätta på kroken för att få chans att få napp?
Bra bete vid fiske i de tre sjöarna är mask, majs och bröd. 

Är det lov att fiska kräftor i Uttran, Dånviken och Flaten? 
Den som är medlem i Rönninge fiske/Rönninge fiskevårdsområdesförening samt är fastighetsägare till en tomt med fiskerätt har rätt att fiska kräftor. 

Spana efter andra fiskare 
Du är inte den enda som fiskar i sjön: här kan du få se häger, fiskjuse och skäggdoppning och även havsörn om du har tur. Det finns även bäver och vattensnok i området. Om du ser en mink önskar Rönninge fiskevårdsområdesförening att du rapporterar om det eftersom minken är en invasiv art. 

Bra att veta
Faktum att det finns mycket rovfisk i en sjö minskar risken för algblomning. Tänk på att bara ta upp den fisk du tänker äta. 

Kom ihåg att följa gällande fiskeregler
Sportfiske får bedrivas med ett handredskap/person: flugspö, spinnspö, drag, pimpel eller metspö. Visa hänsyn mot privat område och undvik att fiska från privata bryggor och tomter. Mer information om vad som gäller vid fiske finner du här.