Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Delta i vår verksamhet

Salems lokalavdelning erbjuder dig säkra och roliga aktiviteter som leds av ideella ledare - i närområdet, året runt! Vår gruppverksamhet riktar sig till barn, ungdomar och vuxna. Till många av våra gruppverksamheter är det för närvarande kö - du är varmt välkommen att anmäla intresse. Har du idéer och vill starta upp ytterligare verksamhet, tveka inte att kontakta styrelsen! När vi blir fler kan vi utveckla verksamheten tillsammans och erbjuda ännu fler äventyr för ännu fler naturupptäckare!

Intresseanmälan

Längtar du eller ditt/dina barn ut? Häng med i vår verksamhet - som deltagare eller ledare. Eller varför inte både och? Här får du information om vad vi erbjuder, hur du anmäler ditt/ert intresse och hur du kan bidra med ditt engagemang.


Öppna skogsgläntan

Öppna skogsgläntan är utomhuskul för de allra yngsta! Detta är vår verksamhet för barn 0-2 år, som också vänder sig till föräldralediga eller annan vuxen som är hemma dagtid.


Skogsknytte

Det är mycket som händer i naturen under året, och allt detta upplever vi med våra sinnen. Hur luktar det i skogen på våren? När kommer nyckelpigan fram och var sover den på vintern? Varför hör vi så många fåglar på våren? Vi leker och sjunger och har matsäck med oss. Vår symbol är en nyckelpiga.


Skogsmulle

Skogsmulle är vår bästa kompis i skogen. Vi får lära oss mycket om djur, vatten och att vara rädda om allt levande och inte skräpa ner. Det är spännande att följa trädens knoppar och se hur de till slut blir stora blad. Tänk vilket liv det blir i myrstacken när solen värmer. Vi leker och sjunger och har förstås matsäck med oss. Skogsmullebarn är nyfikna barn som själva och tillsammans med ledare upptäcker naturen.


Strövare

I Strövarna deltar lågstadiebarnen. Under lite längre strövtåg upptäcker Strövarna växter och djur, och lär sig förstå hur samspelet i naturen fungerar och hur vi människor kan påverka vår miljö. Barnen får prova på att till exempel läsa karta, använda kniv, slå knopar och plåstra om småsår. Strövarbarnen får också lära sig att ordna en lägerplats, tälta och använda stormkök.


Frilufsare

För dig som tycker om att vara ute i naturen med kompisar och ha roligt. Vi bygger vindskydd och sover ute alla årstider, åker skidor, skridskor, cyklar, vandrar dag som natt och paddlar kanadensare. Vi lär oss att samarbeta och hjälpa varandra på många sätt. Mat, prat och roliga historier är viktigt och så leker vi en hel del. Har du egna idéer går det säkert att ordna.


TVM

TVM står för Tre Vildmarks Mål, där målen är skogen, vattnet och fjället. Som TVM:are fördjupar man sin kunskap om friluftsteknik och tar mer ansvar för sin egen utrustning och aktiviteter. Utflykterna och lägren är längre bort och man övar att klara sig i skogen, på vattnet och i fjällen. Man åker på Ting och andra aktiviteter som ordnas i TVM nätverket och träffar TVM:are från andra delar av Sverige. Att vara TVM:are i en grupp innebär gemenskap (tjejer och killar), ingen tävling, respekt för varandra och naturen och många äventyr som man länge kommer att minnas. TVM finns även på Facebook.


Äventyrliga vuxna

Äventyrliga vuxna riktar sig till friluftsintresserade och ganska friluftsvana vuxna, som vill göra äventyr i sällskap med andra som har liknande intresse.