Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Intresseanmälan

Längtar du eller ditt/dina barn ut? Häng med i vår verksamhet - som deltagare eller ledare. Eller varför inte både och? Här får du information om vad vi erbjuder, hur du anmäler ditt/ert intresse och hur du kan bidra med ditt engagemang.

Varför?
För att det är roligt och spännande att upptäcka naturen tillsammans! För de äldre barnen handlar det ibland om övernattning i tält, kåta eller vindskydd, vandringar och paddlingsturer. Eller att lära sig att göra upp eld, gå slackline och prova på MTB. De allra yngsta äventyrar oftast på samma plats vilket skapar igenkänning och trygghet. Sånger, lekar och fika är centralt för de yngsta naturupptäckarna. Läs mer om de olika grupperna i menyn till vänster. 

Hur?
Vi har ett tiotal barngrupper för barn i åldrarna från 3 år upp til 15 år. De flesta grupperna är dock fyllda och vi har en kölista som vi tar in barn från allt eftersom vi fyller på grupperna eller startar fler grupper.Grupperna träffas oftast 6-8 ggr per termin, på lördagar eller söndagar på skilda platser i Rönninge/Salem men de äldre grupperna ger sig ibland ut på äventyr längre bort.

När?
Våra grupper drar igång fram mot mars/april repsektive augusti/september beroende på åldersgrupper. Starttiden och antalet gånger styrs av de ideella ledarnas förutsättningar, tid och energi. Verksamheten för vuxna är Äventyrliga vuxna, MTB och en del andra aktiviteter som erbjuds vid spridda tidpunkter. 

En möjlighet för dig - bli ledare!
Den som engagerar sig som ledare får inte bara ett roligt uppdrag utan även möjlighet till personlig utveckling och mycket tid i naturen med likasinnade (både små och stora). Du behöver inte vara expert och kunna allt. Det som krävs är ett intresse för natur och friluftsliv och en vilja att uppleva det!

När du blir medlem får du tillgång till en mängd äventyr både i lokalavdelningen och runt om i landet - året runt. Som ledare får du även tillgång till inspirerande fortbildning. I lokalavdelningen är vi ett härligt ledargäng som gärna växer - välkommen att leda med oss!

Låter detta spännande? Kul! Skicka ett mejl till Hanna Bjärenstam, styrelseledamot, om du är intresserad av/nyfiken på att bli ledare: hanna.bjarenstam@friluftsframjandet.se. Vi kan erbjuda möjlighet att komma med och praktisera i någon av de befintliga verksamheterna om du vill prova på och få en inblick i verksamheten.

Lokalavdelningens styrelse fattar beslut om vem vi godkänner som blivande ledare och står därefter för utbildningskostnad, information om den lokala verksamheten och diverse sociala trevligheter. Vi bidrar även med utrustning som gruppen kan behöva såsom stormkök, luppar, håvar, GPS:er, tarpar/vindskydd etc (prylarna finns till utlån på vårt gemensamma kansli). I lokalavdelningen finns även en tältkåta, kanandensare och MTB-cyklar för barn. 

Bra att veta
Om du har ett barn i samma verksamhet som du ska leda får ditt barn förtur i gruppen. Hen deltar kostnadsfritt (dvs betalar ingen terminsavgift däremot medlemskapet i Friluftsfrämjandet).

Välkommen att kontakta oss i Friluftsfrämjandet Salem!