Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Öppna skogsgläntan

Öppna skogsgläntan är utomhuskul för de allra yngsta! Detta är vår verksamhet för barn 0-2 år, som också vänder sig till föräldralediga eller annan vuxen som är hemma dagtid.

Vi sjunger, leker och fikar tillsammans, ungefär som i öppna förskolan fast utomhus. Vi kommer ut i alla väder under avslappnade former och upptäcker en ny värld i närområdet och får nya vänner, vilket ger föräldrarna nya nätverk och stöd i föräldrarollen. Barnen får upptäcka och uppleva naturen för första gången med alla sinnen och hela kroppen, med trygghet och vägledning från medupptäckande vuxna.

För att delta behövs ingen särskild utrustning utöver lämpliga kläder och ett sittunderlag och matsäck. Det går även bra att ta med äldre syskon, de brukar också uppskatta verksamheten även om den i första hand riktar in sig på barn upp till ungefär två år. Observera att endast barnet/barnen ska anmälas till aktiviteten. Innan anmälan måste barnet vara medlem i Friluftsfrämjandet.

Målen för Öppna skogsgläntan är:

  • att barn och föräldrar har roligt tillsammans i naturen
  • att barn och föräldrar tillsammans utforskar naturen med hela kroppen och alla sinnen
  • att föräldrarna utvidgar sitt nätverk
  • att barnen och föräldrarna får vana att vara ute året runt.

Välkomna ut!

För närvarande finns ingen aktiv grupp och vi söker dig som vill bli Öppna skogsgläntan-ledare, hör av dig så berättar vi mer!
Mejla salem@friluftsframjandet.se