Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Ersboda

Välkommen till Ersboda! Här kan du gå Mullespåret, grilla korv och vandra eller cykla i naturen runt omkring. Och förstås hälsa på djuren på 4H-gården!

Friluftsfrämjandets Mullespår börjar framför det gamla torpet och sträcker sig i en slinga i skogen bakom torpet. Spåret går genom gropar, över stenar, förbi myrstackar och nerför en liten brant. Följ bara skyltarna med figuren Skogsmulle! Totalt finns 14 skyltar med frågor som lockar till lek och medveten närvaro i naturen. Det går inte att gå Mullespåret med barnvagn eller rullstol.

Vid Ersboda finns en fast eldstad. Ta gärna med matsäck, och ta med egen ved om du vill göra upp en eld.

Vid Ersboda träffas flera av Friluftsfrämjandets barngrupper regelbundet. Vi leker både i skogen och på den stora ängen. En av grupperna har också gjort en fin vandring i en cirkel från Ersboda förbi Glasbergasjön och Dånviken. Det går också att göra en liten avstickare till Ryska borgen vid Dånviken. Ut och njut!

Om du tycker om att cykla mountainbike så finns här många fina stigar av varierande karaktär. Stigarna är lätta till normalsvåra och det finns flera slingor som både startar och slutar vid Ersboda. Vi jobbar just nu på att få till kartor med förslag på sträckningar. Vi publicerar dem här inom kort!

Hitta hit

Cykla eller gå: Följ Rönningevägen i riktning från Rönninge C mot Nytorp. Vid bussvändhållplatsen, fortsätt in på den grusade gångvägen. Gå/cykla cirka 300 meter och sväng sedan upp till höger mot Ersboda.

Med buss: Ta buss 725 till Rönninge (Nytorp) och kliv av vid ändhållplatsen. Följ den lilla grusvägen i cirka 300 meter i riktning mot Fruängsvägen och sväng sedan upp mot Ersboda till höger.

Med bil: Adressen är Fruängsvägen 50. Följ Fruängsvägen tills du kommer till vändplanen. Sväng in på den lilla grusvägen. Parkering finns. Handikapparkering med 2 platser finns vid 4H-gårdens samlingslokal, förbi bommen.
 
Läs mer på Ersboda 4H:s egna hemsida https://www.4h.se/ersboda/