Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Ersboda

Våren 2019 påbörjades renovering av Ersbodatorpet bland annat med syfte att starta en 4H-gård. Parallellt med detta har lokalavdelningen haft en tät dialog med kommunen och den nya 4H-verksamheten så att området fortsatt ska passa även vår friluftsverksamhet och våra medlemmar.

Vi vill kunna använda torpet till vår gruppverksamhet och som träffpunkt med allmänheten. Vi vill att det ska vara en plats dit man går och grillar korv, tar skydd från regnet på sin skogspromenad och träffar likasinnade. En plats att utgå från för förskolorna som bedriver knytte- och mulleverksamhet.

Sedan 2010, då den tidigare hyresgästen flyttade ut, har vi i Friluftsfrämjandet haft en diskussion med kommunen om nyttjandet av Ersboda. Vi uppförde 2015 ett mullespår med informationsskyltar, vi har tillgång till ett förråd i uthusen för bl.a. slanor och vi har också, efter avstämning med kommunekologen, fått lov att ordna en fast eldplats vilken kommer att byggas nu i och med upprustningen av området.

Friluftsfrämjandets mål är att fortsätta ha en bra dialog med kommunen för att säkerställa att vi kan fortsätta bedriva vår verksamhet på Ersbodatorpet och i dess närmiljö.