Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kajak

Från början av våren till slutet av hösten erbjuder vi ledarledda paddlingsturer med varierande svårighetsgrad. Alltifrån enkla kvällsturer kring Ekerö till avancerade veckoturer över hela Sverige. Häng med ut!

Vi erbjuder dags-, kvälls- och flerdagsturer. Vi har prova-på-kvällar och temadagar som t.ex. räddningsövningar. Vi ger även möjlighet för dig att hyra en egen kajak och paddla ut.

För att du ska få ut så mycket som möjligt av din paddling lär vi ut paddelteknik, ger tips om utrustning och ser till att du färdas i kajaken på ett säkert sätt. Vi rekommenderar varmt att du följer med på någon av våra räddningsövningar! Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta den ansvariga ledaren för respektive tur.

Alla deltagare ska vara simkunniga.

kommande aktivitet

Svårighetsgradering

  1. Behöver ingen tidigare paddelerfarenhet. Simkunnig.

  2. Någon erfarenhet av paddling, t.ex. prova-på. Klarar mindre vatten som småsjöar. Dagsetapper upp till 15 km/dag. Klarar marschhastighet upp till 3 km/h.

  3. Har paddelvana, utrustning för tältövernattning och stormkök. Inner- och mellanskärgård. Klarar paddling i skyddade vatten. Dagsetapper upp till 20 km/ dag. Klarar marschhastighet upp till 5 km/h.

  4. God kajak- och friluftsvana. Mellan- och ytterskärgård. Klarar av oskyddat vatten. Kräver kunskap i kamraträddning samt klarar av att paddla i hög sjö. Dagsetapper upp till 40 km/ dag. Klarar marschhastighet upp till 6 km/h.

  5. Mycket god kajak- och friluftsvana. Ytterskärgård. Klarar av oskyddat vatten i mycket varierande förhållanden. Kräver goda kunskaper i räddningsteknik. Dagsetapper upp till 50 km/dag. Klarar marschhastighet upp till 7 km/h.

Grenledare:
Ing-Marie Edman, ingmarie.edman@gmail.com 
Anders Lejnefors, anders.lejnefors@outlook.com
Jan Andersson, se.anja@hotmail.se

Följ Mälaröarna Kajak på Facebook

Följ Mälaröarna Kajak på Instagram