Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

VANDRING

Att komma ut i naturen och vandra ger avkoppling för sinnena och god motion för kroppen samtidigt som man får möjlighet att uppleva vår vackra natur. Det finns inte många bättre sätt till friskvård för både kropp och själ. Välkommen att följa med oss i Knivsta lokalavdelning på låglandsvandringar.

Här i Knivsta lokalavdelning har vi dels vandring för daglediga i form av torsdagsvandringar och dels helgvandringar på lördagar några gånger per termin. Om du skulle vara intresserad av att delta eller har frågor om denna verksamhet är du välkommen att kontakta oss på knivsta@friluftsframjandet.se

Torsdagsvandringar för daglediga.

I Knivsta har vi sedan många år vandringar för daglediga med natur och kulturinslag. Det brukar vara varannan torsdag vår och höst, 5 tillfällen per termin. Vi går max 8 km i eller runt Knivsta. Alla glada torsdagslediga hälsas välkomna till sköna vår- och höstvandringar! 

Helgvandringar.

På våra helgvandringar tar vi oss iväg till olika vandringsleder i vår omgivning för att tillsammans upptäcka vår vackra natur. Sträckan och terrängen kan variera från gång till gång men normalt går vi mellan 1 och 1,5 mil varje gång. Vi håller ett tempo så att alla hänger med och tar paus för fika längs vägen. 

Vandringsprogram våren 2022

Vi har planerat in 4 helgvandringar våren 2022. Här nedan följer lite kort information om dessa vandringar. När vi lägger upp aktiviteterna för anmälan kommer mer information om tider och plats för samling. 

Avgifter: Första vandringen den 26 Mars är avgiftsfri. För övriga vandringar tar vi en avgift på 50 kr/person. För att delta ska man vara medlem i Friluftsfrämjandet men det går bra att komma med och prova på för icke medlemmar den 26 mars.

26 Mars: Knivstas närliggande natur

Vi startar terminen med en vandring i stadsnära natur i och omkring Knivsta med start och mål vid Knivsta Kommunhus. Vi kommer under vandringen runda Knivsta och besöka alla våra närmast belägna skogar. Vi har inte någon exakt mätning på sträckan men den är mellan 13 och 15 km.

23 April: En promenad runt Gimo damm

I april tar vi en tur upp till Gimo för en vandring på Upplandsledens sträckning runt Gimo damm. Sträckan är 12 km. 

Mer information om leden vi ska gå på finns på denna länk

21 Maj: Florarna

Naturreservatet Florarna ligger nor om Österbybruk och Örbyhus i norra Uppland. På den här vandringen har vi start och mål vid den södra parkeringen Stormon. Sträckan är 10,5 km och vi stannar för lunch vid Risön när vi vandrat halva sträckan.

Mer information om leden vi ska gå på finns på denna länk

18 Juni: Kungshamn-Morga

Vi avslutar vårterminens vandringar med en vandring längs med Ekolns strand från Flottsund i Uppsala till Alsike kyrka, via naturreserservatet Kungshamn-Morga, Fredrikslund och Krusenberg. Vi tar en buss på morgonen in till Uppsala och vandrar tillbaka mot Knivsta. När vi är framme hoppar vi på en buss tillbaka hem igen. Sträckan på denna vandring är 13 km.  

Mer information om leden vi ska gå på finns på denna länk

 

Att tänka på för att få en bra vandringsupplevelse.

För att din vandring ska bli en så bra upplevelse som möjligt är det några saker som är bra att tänka på. Först och främst behöver man ha bra skor på fötterna. Det bästa här är att ha någon form av kängor som håller vätan ute och som går upp lite över vristen för att ge stabilitet och minska risken för stukning när man går i ojämn terräng. Om du köper nya kängor är det bra att använda dem några gånger innan du ger sig ut på en längre vandring för att gå in dem. När man vandrar är det viktigt att fylla på med vatten och energi. Glöm därför inte vattenflaskan och fikat hemma. Att ha lite russin eller någon annan snabb energi i fickan att fylla på med vid kortare raster är också bra. Sist men inte minst är det viktigt att ha kläder efter väder så att man håller vind och regn ute och kan vara varm och torr under hela vandringen.

Vandring med Knivsta LA

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning