Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

VANDRING

Att komma ut i naturen och vandra ger avkoppling för sinnena och god motion för kroppen samtidigt som man får möjlighet att uppleva vår vackra natur. Det finns inte många bättre sätt till friskvård för både kropp och själ. Välkommen att följa med oss i Knivsta lokalavdelning på låglandsvandringar.

Här i Knivsta lokalavdelning har vi dels vandring för daglediga i form av torsdagsvandringar och dels helgvandringar på lördagar några gånger per termin. Om du skulle vara intresserad av att delta eller har frågor om denna verksamhet är du välkommen att kontakta oss på knivsta@friluftsframjandet.se

Torsdagsvandringar för daglediga

I Knivsta har vi sedan många år vandringar för daglediga med natur och kulturinslag. Det brukar vara varannan torsdag vår och höst, 5 tillfällen per termin. Vi går max 8 km i eller runt Knivsta. Alla glada torsdagslediga hälsas välkomna till sköna vår- och höstvandringar! 

Helgvandringar

På våra helgvandringar tar vi oss iväg till olika vandringsleder i vår omgivning för att tillsammans upptäcka vår vackra natur. Sträckan och terrängen kan variera från gång till gång men normalt går vi mellan 1 och 1,5 mil varje gång. Vi håller ett tempo så att alla hänger med och tar paus för fika längs vägen. 

Vandringsprogram hösten 2022

Vi har planerat in 4 helgvandringar hösten 2022. Här nedan följer lite kort information om dessa vandringar. När vi lägger upp aktiviteterna för anmälan kommer mer information om tider och plats för samling.

Avgifter: Vi har en avgift på 50 kr/person. För att delta ska man vara medlem i Friluftsfrämjandet men det går bra att komma med och prova på vid ett tillfälle för icke medlemmar.

10 September: Marma till Älvkaleby

På denna, den första vandringen på höstens vandringsprogram, går vi Upplandsleden etapp 16 från Marma till Älvkarleby. Planen är att åka tåg till och från aktiviteten. Mer information om tider läggs upp närmare aktiviteten.

Mer information om vandringen finns på följande länk:
https://www.naturkartan.se/sv/uppsala-lan/upplandsleden-etapp-16

8 Oktober: Tjäderleksmossens naturreservat

När vi går in i oktober beger vi oss till Tjäderleksmossens naturreservat och går vandringsstigen där. Vi börjar vid den södra parkeringen, går upp till Skärsjön, går rundan där och sedan tillbaka. Sträckan är ungefär 12 km.

Mer information om vandringen finns på följande länk:https://www.naturkartan.se/sv/uppsala-lan/led-7

29 Oktober: Gröna och röda stigen i Östa naturreservat

Vid detta tillfälle åker vi till Östa Naturreservat och kombinerar Gröna och röda stigen. Den totala sträckan är ungefär 12 km.

Mer information om vandringen finns på följande länk:
https://www.naturkartan.se/sv/uppsala-lan/grona-stigen-osta

https://www.naturkartan.se/sv/uppsala-lan/roda-stigen-osta

19 November: Vildmarksleden mellan Eda och Fjällnora

På sista vandringen för terminen har vi start och mål vid Eda-lägergård. Vi går norrut och rundar sjön Ramsen. Vildmarksleden är bara 4,5 km men då vi går till och från Eda samt förlänger rundan runt Fjällnora blir den totala sträckan lite drygt 1 mil.

Mer information om vandringen finns på följande länk:
https://biotopia.nu/vandra-vildmarksleden/

 

Att tänka på för att få en bra vandringsupplevelse

För att din vandring ska bli en så bra upplevelse som möjligt är det några saker som är bra att tänka på. Först och främst behöver man ha bra skor på fötterna. Det bästa här är att ha någon form av kängor som håller vätan ute och som går upp lite över vristen för att ge stabilitet och minska risken för stukning när man går i ojämn terräng. Om du köper nya kängor är det bra att använda dem några gånger innan du ger sig ut på en längre vandring för att gå in dem. När man vandrar är det viktigt att fylla på med vatten och energi. Glöm därför inte vattenflaskan och fikat hemma. Att ha lite russin eller någon annan snabb energi i fickan att fylla på med vid kortare raster är också bra. Sist men inte minst är det viktigt att ha kläder efter väder så att man håller vind och regn ute och kan vara varm och torr under hela vandringen.

Vandring med Knivsta LA

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning