Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Barn & ungdom

I Knivsta Lokalavdelning finns det barngrupper från 1 till 14 år, med några glapp mitt i. Vi har barngrupper med föräldrar, barn som är ute själva med sina ledare, familjer som ute tillsammans och under hösten 2018 kommer vi även ha föräldralediga som är ute med sina barn samt lite större barn som är ute helt själva. Kopplade till lokalavdelningen finns också tre förskolor med anknytning till Friluftsfrämjandet.

Kontakt

Grenledare för barnsektionen i Knivsta är Ann Edlund, ffknivstabarn@gmail.com eller 070-213 86 67. Hör av dig till mig för att anmäla intresse för aktiviteter eller ledarskap.

Vår barn- och ungdomsledarpolicy

Aktiviteter

Våra grupper har vanligen 6 till 8 träffar per termin. Eftersom varje ledare själv planerar dag, tid och plats för sin grupp varierar detta mellan grupperna men de flesta träffas på helgerna.

Fristående aktiviteter som klättring annonseras via grupputskick till intresserade eller äventyrssöket här på Friluftsfrämjandets startsida.

Ledare

Ett garanterat sätt att få med sina barn (och sig själv!) i naturen är att bli ledare. Den som vill bli ledare får gå Friluftsakademins utbildning och parallellt med den kan en ny grupp startas. Ledarna följer ofta grupperna uppåt i åldrarna och därför är vi beroende av att utbilda nya ledare för att starta nya grupper för de minsta barnen.

Avgifter

Alla barn som deltar i våra grupper måste vara medlemmar i Friluftsfrämjandet. Terminsavgiften för Knytte, Mulle och Familjemulle är 150 kr och för Strövare och Frilufsare 200 kr. Ibland tillkommer kostnader för t ex strövarkniv och museibesök, men vi försöker alltid få terminsavgifterna att räcka till allt sådant ändå. För i grunden är naturen tack vare bl a Allemansrätten faktiskt alldeles fantastiskt gratis!