Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Barn & ungdom

I Knivsta lokalavdelning har vi friluftsgrupper för barn i alla åldrar. Vi har föräldralediga som ses med de minsta, barngrupper med föräldrar, barn som är ute själva med sina ledare, familjer som är ute tillsammans och tonåringar som äventyrar utan vuxna. Kopplade till lokalavdelningen finns också tre förskolor med anknytning till Friluftsfrämjandet.

Kontakt

Grenledare för barnsektionen i Knivsta är Maria Säfström. Hör av dig till maria.safstrom@friluftsframjandet.se om du är intresserad av vår verksamhet, vill bli ledare eller har frågor.

Aktiviteter

Våra grupper har vanligen 6 till 8 träffar per termin. Eftersom varje ledare själv planerar dag, tid och plats för sin grupp varierar detta mellan grupperna men de flesta träffas på helgerna.

Lediga platser och fristående aktiviteter annonseras på startsidan.

Om ni väntar på plats i en grupp - vänta inte på att ta er ut i naturen! Tips på lokaler för friluftsaktiviteter i närhen finns på vår karta. Kom ihåg Allemansrättens inte störa, inte förstöra

Ledare

Ett garanterat sätt att få med sina barn (och sig själv!) i naturen är att bli ledare. Den som vill bli ledare får gå Friluftsakademins utbildning och parallellt med den kan en ny grupp startas. Ledarna följer ofta grupperna uppåt i åldrarna och därför är vi beroende av att utbilda nya ledare för att starta nya grupper för de minsta barnen. I lokalavdelningen är vi många ledare som kan hjälpa en ny ledare om så önskas.

Avgifter

Alla barn som deltar i våra grupper måste vara medlemmar i Friluftsfrämjandet. Därutöver tillkommer en terminsavgift på ca 200-300 kr. Ibland tillkommer kostnader för t ex strövarkniv och museibesök, men vi försöker alltid få terminsavgifterna att räcka till allt sådant ändå.

I grunden är friluftsliv - tack vare bl a Allemansrätten - faktiskt alldeles fantastiskt gratis!