Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kajak

Aktiviteter

Utlysning av aktiviteter i kajaksektionen
Våra turer och andra aktiviteter annonseras på hemsidan eller ibland via e-post. Aktiviteter som annonseras som "Äventyr" på hemsidan har en funktion för anmälan alternativt intresseanmälan direkt där. Nya äventyr brukar vi tipsa om via mail.

Om aktiviteten annonseras enbart via e-post anmäler du dig genom att svara på mail till ledaren för aktiviteten. Sändlistan för kajaksektionens aktiviteter hämtas från det centrala medlemsregistret i Främjandet där vi selekterar medlemmar i lokalavdelning Knivsta och som markerat "kajak" som intresseområde i sin profil. Viktigt således att du uppdaterat din profil så som du vill ha info.

Våra kajakledare hittar du på undersidan Ledare.

Kurser
En grundkurs i kajakpaddling för nybörjare brukar hållas i början av säsongen. Läs mer under Kursverksamhet. Efter kursen kan du hänga med på våra ledarledda turer. Vi har också kortare kurser under säsongen med teknik- eller säkerhetsövningar.

Kvällspaddlingar
Vi brukar inleda säsongen strax efter islossningen med kvällspaddlingar i närområdet. Det är ett bra tillfälle att lära känna likasinnade och ledare. Även ledarna behöver känna dig och din förmåga om du vill delta i paddlingar på större vatten. Kvällspaddlingarna kan ibland vara kortare turer på ca 1 tim inriktade på motionspaddling, eller lite längre turer inklusive fikastopp.

Dagsturer och övernattningsturer
Under säsongen utlyser vi några skärgårdsutflykter, ev med övernattning i stugor eller tält. Turernas längd och tempo anges enligt turgradering i en femgradig skala som är standard inom Främjandet, se fliken Turgradering. Nybörjare lär sig snart vilka turer som lämpar sig, och "aptiten" brukar växa snabbt. Diskutera med ledaren om du är osäker på din kapacitet.

Avgifter
För deltagande i en ledarledd tur tar vi ut en turavgift för att täcka kostnader för kartmaterial, ledarutbildning mm. Deltagarna delar också på kostnaderna för bilresan till alla förare. Se fliken Avgifter.

Hyr kajak 
Du kan hyra utrustning för såväl ledarledda turer som för egna äventyr, läs mer under fliken Uthyrning. Boka via ledarna. Kom ihåg att vara ute i god tid - ledarna har en tendens att inte sitta inomhus.

Utrustning
Friluftsfrämjandet i Knivsta äger elva st enmanskajaker (K1) och en stor dubbelkajak (K2) med packlucka i mitten som förutom packning även kan rymma ett barn eller en hund. Läs mer under fliken Kajaker. Vi har också åtta st kanadensare liggande vid Pepparkaksudden. Paddelutrustning och flytvästar mm. finns också. Dessutom finns viss friluftsutrustning såsom tält, Trangiakök mm. Utrustningen kan hyras av medlemmar och allmänheten. Vi strävar efter att fortlöpande förnya vår utrustning.