Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Kajak

Kajaker och aktiviter

Utlysning av aktiviteter i kajaksektionen
Våra turer och andra aktiviteter annonseras via e-post (kajakmail). Du anmäler dig då genom att svara på mail till ledaren för aktiviteten. Om du vill bli uppsatt på sändlistan för kajakintresserade så skicka din e-postadress och ditt medlemsnummer till sverker.renlund(a)gmail.com.

Aktiviteter kan också annonseras som "Äventyr" på hemsidan. Du kan då anmäla dig direkt där.

Ledaren uppdaterar Bokningslistan efterhand som anmälningar kommer in. Där framgår, vilka kajaker som är bokade, vilka som är lediga etc.

Utrustning
Friluftsfrämjandet i Knivsta äger tolv st enmanskajaker (K1) och en stor dubbelkajak (K2) med packlucka i mitten som förutom packning även kan rymma ett barn eller en hund. Vi har också sex st kanadensare liggande vid Pepparkaksudden. Paddelutrustning och flytvästar etc. finns också. Dessutom finns viss friluftsutrustning såsom tält, Trangiakök mm. Utrustningen kan hyras av medlemmar och allmänheten. Vi strävar efter att fortlöpande förnya vår utrustning.

Kurser
En grundkurs i kajakpaddling för nybörjare brukar inleda säsongen i efter islossningen i månadsskiftet april/maj. Läs mer under Kursverksamhet. Efter kursen kan du hänga med på våra ledarledda turer.

Kvällspaddlingar
Vi brukar fortsätta säsongen omedelbart med några kvällspaddlingar i närområdet. Det är ett bra tillfälle att lära känna likasinnade och ledare. Även ledarna behöver känna dig och din förmåga om du vill delta i paddlingar på större vatten. Du får också tips om hur du transporterar kajaker och om lämpliga sjösättningsplatser.

Dagsturer och övernattningsturer
Under säsongen utlyser vi några skärgårdsutflykter, ev med övernattning i stugor eller tält. Turernas längd och tempo anges i enligt den turgradering  i en femgradig skala som är standard inom Främjandet. Nybörjare lär sig snart vilka turer som lämpar sig, och "aptiten" brukar växa snabbt. Diskutera med ledaren om du är osäker på din kapacitet. Anmäl dig till ledaren för dagen.

Hyr kajak 
De som inte har egna kajaker kan hyra våra för en låg kostnad, se under Bokning eller Uthyrning. Boka via ledarna. Kom ihåg att vara ute i god tid - ledarna har en tendens att inte sitta inomhus.