Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kanadensare

Att komma ut på vattendrag ger avkoppling för sinnena och god motion för kroppen samtidigt som man får möjlighet att uppleva vår vackra natur från en annan vinkel. Det finns inte många bättre sätt till friskvård för både kropp och själ. Kanadensaren är den “klassiska kanoten” med en eller två personer vars paddlar har ett blad (till skillnad från kajakpaddelns två blad).

Om du är intresserad av att delta i våra äventyr för kanadensare och har frågor om denna verksamhet är du välkommen att kontakta oss på knivsta@friluftsframjandet.se.

Uthyrning

I Knivsta lokalavdelning har vi kanadensare för uthyrning vid Pepparkaksudden. Läs mer och boka ditt eget äventyr på Uthyrning.

Paddlingsprogram 2022

Verksamheten är under uppbyggnad och vi testar oss fram med olika aktiviteter under 2022. Här nedan följer information om de aktiviteter som planeras. Aktiviteter läggs upp i äventyrshanteraren för anmälan och mer information om tider och plats för samling.

Avgifter: Vid deltagande i en av våra dagspaddlingar är deltagaravgiften 150 kr/person + kostnader för resan till och från aktiviteten. Vid prova på-tillfällen tar vi ingen avgift men skänk gärna ett bidrag till Världens barn.

Lördagen 14 maj: Säkerhetsövning för barnledare - Inställt på grund av sjukdom
När barngrupperna blir äldre lockar större och blötare äventyr. För att ge en rolig introduktion till paddling behöver barnledare vara trygga i sitt ledarskap även på vattnet. Största oron brukar vara “Vad gör vi om någon välter?”, så det här tillfället att öva på det! Det största orosmomentet är dock inte samma sak som största risken vid paddling, men övningen innehåller också moment för säkerhetsplanering och reflektion. Tillfället är prioriterat för barnledare i Storvreta och Knivsta, övriga är välkomna i mån av plats.

Söndagen 3 juli: Dagspaddling på Kolarmoraån, Vällen-Aspdalssjön
Välkommen på en lugn paddling genom spännande sjö och skog. Vi delar upp oss i kanadensarna så att vi kan ta oss fram tillsammans och hjälps åt oavsett förkunskap. Kom själv eller med någon du gillar, välkommen oavsett erfarenhet. Om du är under 14 behöver du ha en vuxen med dig, men annars kvittar din ålder.
Mer information om leden vi ska paddla finns på denna länk.

Lördagen 16 juli: Rek-tur på Tämnarån
Lokalavdelningens kanadensarledare paddlar Tämnaråns kanotled Västland-Karlholm för att kunna erbjuda en öppen paddling här senare. Är du en vuxen paddlare med tidigare erfarenhet av kanadensarpaddling är du välkommen att följa med.

Lördag 23 juli: Dagspaddling på Tämnaråns kanotled, Västland - Karlholm
Välkommen på paddling genom landskap omgiven av lummig grönska. På den här turen kan vi stöta på mindre utmaningar och du eller någon du anmäler dig tillsammans med bör därför ha paddlat kanadensare förut. Om du vill hänga med men är osäker på vad du klarar, hör av dig till ledaren och fråga! Vi delar upp oss i kanadensarna så att vi kan ta oss fram tillsammans och hjälps åt oavsett förkunskap. Kom själv eller med någon du gillar. Om du är under 14 behöver du ha en vuxen med dig, men annars kvittar din ålder.
Mer information om leden vi ska paddla finns på denna länk.

Lördagen 6 augusti: Dagspaddling på Tämnaråns kanotled, Tierp - Strömsberg
Välkommen på en lugn paddling genom bruksmiljöer i Uppland. Vi delar upp oss i kanadensarna så att vi kan ta oss fram tillsammans och hjälps åt oavsett förkunskap. Kom själv eller med någon du gillar, välkommen oavsett erfarenhet. Om du är under 14 behöver du ha en vuxen med dig, men annars kvittar din ålder.
Mer information om leden vi ska paddla finns på denna länk.

Lördagen 17 september: Främjardagen - Prova på!
Vid lokalavdelningens årliga främjardag vid Särstabadet finns vi naturligtvis där för den som vill prova på. Ta möjligheten till kortare turer på egen hand vid badets närhet samtidigt som du får möjlighet att ta del av många andra aktiviteter som lokalavdelningen ordnar.

Att tänka på för att få en bra paddlingsupplevelse

För att din paddling ska bli en så bra och säker upplevelse som möjligt är det bra att vara väl förberedd. Om du är osäker på i- och urläggning så är ett par stövlar bra att ha, om det är varmt funkar också att köra med kortbyxor och sandaler som tål vatten - gympaskorna brukar varken bli fina eller sköna om du behöver kliva ur kanadensaren i vattnet och barfota kan vara olustigt på okänd botten. Kom ihåg vattenflaskan och fikat då det är viktigt att fylla på med vätska och energi. Det är också viktigt att ha kläder efter väder så att man håller vind och regn ute och kan vara varm och torr under hela paddlingen. Ha också alltid med ett ombyte som är vattentätt packat ifall du skulle ha oturen att ofrivilligt hamna i vattnet. Självklart går alltid säkerheten först och därför ska du aldrig ge dig ut och paddla i väderförhållanden och på vatten som du är osäker på om du klarar av och oavsett situation så sitter alltid flytvästen på. Ett mycket bra sätt att uppleva paddling på ett säkert sätt är att hänga med på våra ledarledda turer.

Om du vill förbereda dig lite extra har Friluftsfrämjandet många goda tips: https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/kunskap--guider/vatten--paddling/


Det går också bra att kontakta lokalavdelningens kanadensarledare med frågor:
Ann Edlund: ann.edlund@friluftsframjandet.se
Magnus Simonsson: magnus.simonsson@friluftsframjandet.se

Hitta kanadensaräventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning