Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Strövarna

Äventyr för barn mellan 7 - 10 år. Barnen drar iväg längre bort från hemmet, till ett närliggande skogsområde. Under egna upptäckter får barnen hjälp att förstå hur allt hänger ihop i naturen och hur vi människor är en del av detta.

Barnen får lära sig att ordna en lägerplats, klara lättare matlagning på stormkök och vid öppen eld, packa och sköta sin egen ryggsäck.

I Strövarna får barnen tillfredsställa sin samlariver och äventyrslust. Genom lekar och spännande upplevelser blir gemenskapen i gruppen stor. Barnen får lära sig att ta hänsyn till både natur och människa.

 

Strövarna i Norrby

Hösten 2019 träffas vi under sex söndagar vid olika skogar i eller i närheten av Haninge. Vår utgångsplats i flera år har varit Norrbyskogen, men ju äldre barnen blir desto mer vidgar vi våra vyer.

Barnen har med sig en egen ryggsäck med matsäck. Vi tränar bland annat på att laga mat på stormkök, tända eld, bygga vindskydd, vandra, packa vår egen ryggsäck och klä oss rätt. Framförallt har vi otroligt roligt i skogen tillsammans.

Kostnad för fem träffar är 150 kr samt medlemskap i Friluftsfrämjandet (100 kr per barn, medlemnskap gäller ett år).

Ledare: Elin Kastenholm Gustav Bergholz och Jonas Björck

Anmälan sker via aktiviteter