Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Barn och Ungdom

                      

Barn klättrar, kryper, klänger, åker skidor och skidskor utan att ha en aning om att de håller på med något jätteviktigt.

De tränar kroppen, muskler, hjärtat och inte minst hjärnan. De övar också sina sinnen genom att smaka, lukta, känna, titta, lyssna och jämföra sådant som finns runt omkring oss på ängen, i skogen och vid sjön.

Barnen får en inbyggd känsla för naturen som de sedan bär med sig hela livet ut.

Skogsmulle verksamheten tillfredsställer barnens nyfikenhet och upptäckarglädje samt utvecklar ett ansvar för det som lever. Barnets fantasi är oändligt och naturen bjuder stimulans för alla med öppna sinnen. I skogen får fantasin näring. Genom Skogsmulle får barnen röra sig fritt i skog och mark under lek och inlärning.

Flera forskningsresultat visar att barn som vistas utomhus är friskare än barn som mestadels är inomhus. Undersökningarna visar också att utomhusbarnen har bättre koncentrationsförmåga, kroppsstyrka och balansförmåga. Vi kallar det friskvård genom friluftsliv.

I Friluftsfrämjandet Haninge har vi flera olika verksamheter för barn inom olika åldrar. Klicka dig fram bland verksamheterna i menyn till vänster.