Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

I Ur och Skur

I lokalavdelningens område finns två förskolor och en skola med I Ur och Skur-inriktning;
I Ur och Skur Spetsbergen i Vega och I Ur och Skur Mullebo/Lötkärrsskolan som ligger i Vendelsö.

I Ur och Skur Spetsbergen ligger i Vega, angränsande till ett naturreservat.  Förskolan har 6 avdelningar och ligger med skogen precis utanför förskolans tomt där I Ur och Skur-pedagogiken väl kommer till pass.

I Ur och Skur Mullebo/Lötkärrsskolan. 

Förskolan och skolan ligger i Lötkärr - Vendelsö med skogen utanför grinden och nära till sjöar, ängar och hagar. Förskolan har 4 avdelningar och skolan är en mindre F-år 3 skola.

Friluftsfrämjandet I Ur och Skur Utveckling AB är huvudman för båda förskolorna samt skolan.

Med läroplanerna som grund arbetar vi med friluftsliv, utomhuspedagogik, upplevelsebaserat lärande och ett medvetet ledarskap. Vi använder naturen och miljön i lärprocesserna. Barnen/eleverna får utveckla grundläggande färdigheter i friluftsliv som att åka skridskor, laga mat över eld/stormkök, gå på upptäcktsfärd och mycket mer allt utifrån ålder och mognad. De yngsta barnen upptäcker naturen på tomten eller runt hörnet, de lite äldre barnen tar sig lite längre bort och upplever andra lite större äventyr. Barnen/eleverna får en relation till natur och miljö i sin vardag och utvecklar kunskaper om en mer hållbar livsstil för sin miljö och hälsa. Vi behöver gripa för att begripa och barnen/eleverna kommer att få uppleva kunskaper med alla sina sinnen och hela kroppen. Pedagogerna arbetar medvetet i sitt ledarskap, utifrån situationen; medagerande, medundersökande, medupptäckande och medupplevande. Pedagogerna är nära barnen och skapar goda relationer. Pedagogerna är förebilder och inspiratörer. Maten är en viktig del av förskolans vardag och lagas i ett eget tillagningskök från bra råvaror där mycket blir ekologiskt och/eller närproducerat.

Kö via Haninge kommun för förskolorna.

Köanmälan till skolan; maila rektor  Lina Partti  på lina.partti@iurochskur.se

Kontaktperson I Ur och Skur Spetsbergen:
Samordnare: Marie Littke marie.littke@iurochskur.se

www.facebook.com/spetsbergen/

Kontaktperson I Ur och Skur Mullebo/Lötkärrsskolan:

Rektor: Lina Partti 072 253 66 07, lina.partti@iurochskur.se

www.facebook.com/mullebo.vendelso/