Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

I Ur och Skur

Vi har två förskolor och en skola med I Ur och Skur-inriktning i Haninge. I Ur och Skur Spetsbergen i Vega och I Ur och Skur Mullebo och Lötkärrsskolan som ligger i Vendelsö.

Vi har två förskolor och en skola med I Ur och Skur-inriktning i Haninge. I Ur och Skur Spetsbergen i Vega och I Ur och Skur Mullebo och Lötkärrsskolan som ligger i Vendelsö.

I Ur och Skur Spetsbergen ligger naturskönt uppe på ett berg i Vega, angränsande till naturreservat. Friluftsfrämjandet I Ur och Skur Utveckling är huvudman för förskolan som öppnade i oktober 2015. I Ur och Skur Spetsbergen har 6 avdelningar och ligger i ett nytt bostadsområde i Vega. Med skogen precis utanför förskolans tomt kommer I Ur och Skur-pedagogiken väl till pass. Vi ska hitta det lilla i det stora för att verksamheten ska kännas trygg, rolig, lärorik och inspirerande.

 

I Ur och Skur Mullebo var den andra I Ur och Skur förskolan som startade i Sverige för 30 år sedan. 2010 startades skolan, I Ur och Skur Lötkärrsskolan. Förskolan och skolan drevs som föräldrakooperativ fram till februari 2018. Nu är Friluftsfrämjandet I Ur och Skur huvudman.

Förskolan och skolan ligger i Lötkärr - Vendelsö med skogen utanför grinden och nära till sjöar, ängar och hagar.

Förskolan har 4 avdelningar och skolan är en mindre F-år 3 skola.

 

Med läroplanerna som grund arbetar vi med friluftsliv, utomhuspedagogik, upplevelsebaserat lärande och ett medvetet ledarskap. Vi använder naturen och miljön i lärprocesserna. Barnen/eleverna får utveckla grundläggande färdigheter i friluftsliv som att åka skridskor, laga mat över eld/stormkök, gå på upptäcktsfärd och mycket mer allt utifrån ålder och mognad. De yngsta barnen upptäcker naturen på tomten eller runt hörnet, de lite äldre barnen tar sig lite längre bort och upplever andra lite större äventyr. Barnen/eleverna får en relation till natur och miljö i sin vardag och utvecklar kunskaper om en mer hållbar livsstil för sin miljö och hälsa. Vi behöver gripa för att begripa och barnen/eleverna kommer att få uppleva kunskaper med alla sina sinnen och hela kroppen. Pedagogerna arbetar medvetet i sitt ledarskap, utifrån situationen; medagerande, medundersökande, medupptäckande och medupplevande. Pedagogerna är nära barnen och skapar goda relationer. Pedagogerna är förebilder och inspiratörer. Maten är en viktig del av förskolans vardag och lagas i ett eget tillagningskök från bra råvaror där mycket blir ekologiskt och/eller närproducerat.

 

Kö via Haninge kommun för förskolorna.

Köanmälan till skolan; mejla I Ur och Skur Lötkärrsskolan: rektor@mullebo.se

Välkomna!

 

Kontaktperson I Ur och Skur Spetsbergen:
Marie Littke 070-643 85 61, fjallraven.spetsbergen@iurochskur.se

www.facebook.com/spetsbergen/

https://friluftsframjandet.se/detta-gor-vi/forskolor-och-skolor/vara-forskolor/i/i-ur-och-skor-spetsbergen/om-oss/

Kontaktperson I Ur och Skur Mullebo:

Lina Partti 072 253 66 07, lina.partti@iurochskur.se

www.facebook.com/mullebo.vendelso/

http://www.mullebo.se

En vanlig dag på Mullebo.pdf Här berättar en förälder (i FF-Nytt nr 1 -15) om en ruskigt härlig novemberdag och om Mullebo/Lörkärrsskolan