Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skridskoskola

 Friluftsfrämjandets Barnskridskoskola Skrinna på Hanveden i Västerhaninge

Är ditt barn mellan 4 och 10 år och vill lära sig att åka skridskor? Kom då till Friluftsfrämjandets skridskoskola Skrinna på Hanvedens IP. Vi vill att minst en vuxen är deltagare på isen tillsammans med sitt/sina barn. På isen har alla skridskor på fötterna och hjälm på huvudet - det finns ett fåtal hjälmar till utlåning.

Vi träffas på söndagar i Ishallen på Hanvedens IP och är på isen mellan kl 9 och 10. Det är bra att komma lite före 9.00 så ni i lugn och ro kan sätta på er skridskor och hjälm så vi kan börja åka klockan 9. Vi träffas några gånger innan jul och några gånger efter nyår.

I skridskoskolan lär barnen sig att åka skridskor med hjälp av roliga lekar och sånger. De lär sig snabbt att behärska sina skridskor, att åka framåt, åka bakåt, att svänga och stanna.

Att åka skridskor är lätt, när man kan det. Då blir det roligt också. I Friluftsfrämjandets skridskoskola får barnen lära sig grunderna som gör skridskoåkningen just så rolig som den kan vara. Genom roliga och spännande lekar som tillfredsställer barnens behov av fantasi och rörelser, ges barnen träning och kunskap i skridskoteknik.

Att åka skridskor handlar dels om balans och teknik. Men också om styrka i ben, fötter och vrister. Allt det här behöver man få öva på. Och innan man har övat klart kan det vara lite knepigt, och göra lite ont. Att få öva tillsammans med välkänd vuxen, andra barn och ledare som ger tips och trix, det gör de första vurporna lite lättare att leva med.

 

Barnskridskoskolan Skrinna brukar börja i mitten av november och i mitten av januari.

Barnet behöver ha ett medlemskap i Friluftsfrämjandet och aktivitetsavgiften per termin är 150 kr.

Anmälan via Hitta äventyr på hemsidan.

 

 

.