Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulle

Skogsmulle - barnens favorit sedan 1957

Skogsmulle

Skogsmulle är Friluftsfrämjandets verksamhet för 5-7 åringar. Här får barnen genom lekar upptäcka naturen och lära sig om skogens vanligaste växter och djur – och tillsammans med Skogsmulle förstå sambanden i naturen.

Träffarna sker regelbundet och vi är ute cirka 2 timmar per gång, till exempel i en skogsbacke eller i en skog. Skogsmulle ökar förståelsen av att naturens små och stora under finns överallt.

Barns naturliga nyfikenhet

Verksamheten tillfredsställer barnens naturliga nyfikenhet och upptäckarglädje och utvecklar deras känsla av ansvar för allt som lever. Som karaktär är Skogsmulle barnens vän i skogen. Skogsmulle kommer till några av träffarna för att leka, sjunga, berätta om naturen och sätta deras fantasi i rörelse. Spännande för barn i lek- och sagoåldern! I skogsmiljön kommer kunskap, gemenskap, och rörelse under leken naturligt till barnet. Ingen annan lekplats kan möta sig med äventyret och mystiken i naturen. Ingen annan lekplats kan ge barnet sådana möjligheter att utveckla sin finmotorik och sin grovmotorik. Genom Skogsmulle får barnen en känsla för naturen och allt som lever i den. I känslan ingår attityder, värderingar och identifieringar.

Skogsmulle är en symbol för hänsyn i naturen. Att lära sig att vara aktsam i det lilla perspektivet, gör oss medvetna om vår inverkan på naturen och grundlägger en ekologisk förståelse. Känslan för naturen grundläggs genom att vara ute, i alla väder och alla årstider.

Skogsmulle vid Rudans Friluftsområde 

Tag med liten matsäck i ryggsäck, sittunderlag och kläder efter väder - glöm inte stövlarna.
Kostnad för fyra träffar är 150 kr samt medlemskap i Friluftsfrämjandet (100 kr per barn eller familjemedlemskap, medlemskapet gäller ett år).
Aktivitetsavgiften betalas direkt till ledarna, kontant eller via Swish.
Ledare Sabina Barbera 070-281 14 98 och Marie Littke.
anmälan via hemsidan:

https://www.friluftsframjandet.se/regioner/malardalen/lokalavdelningar/haninge/