Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsliv för framtidens förebilder

Friluftsfrämjandet driver tillsammans med organisationerna Scouterna och Mentor projektet ”Friluftsliv för framtidens förebilder”. I projektet vill vi sprida mentorskap med friluftstema och scouting till fler barn och unga.

Med projektet vill vi ge fler möjlighet att delta i roliga sammanhang, där man också upptäcker naturen. Tillsammans med barn och unga vill vi skapa mötesplatser för gemenskap, både i och utanför skolan, och ge möjligheten att utvecklas med nya erfarenheter.

Projektet Friluftsliv för framtidens förebilder är uppdelat i olika delprojekt och drivs på tre orter i Sverige: Stockholm, Göteborg och Kristianstad. 

Nu söker vi Friluftsmentorer till delprojektet Gruppmentorskap

Som Friluftsmentor får du chansen att utvecklas inom mentorskap och kombinera det med ditt intresse för friluftsliv. Samtidigt får du möjlighet att inspirera ungdomar till att upptäcka naturen, få kraft och mod att förändra och göra positiva vägval senare i livet. Visst låter det som en drömuppgift?

Mer om Gruppmentorskapsprogrammet

Gruppmentorskapsprogrammet vänder sig till ungdomar i åldern 13-19 år​. Syftet är att ge dem möjlighet till personlig utveckling, positivt socialt sammanhang, meningsfull fritidsaktivitet samt en vuxen förebild.​

En grupp ungdomar med mentorer jobbar tillsammans under sex träffar utspridda över ett halvår. Gruppen jobbar med självledarskap genom samtal, övningar och reflektion​. Ungdomarna väljer själva att delta i programmet​.

Din roll i gruppen som Friluftsmentor är att bidra med friluftskunskap och arrangera aktiviteter under träffarna i samarbete med mentorerna. Du får möjlighet att gå en Mentorsutbildning genom Mentor Sverige och kan också välja att vara huvudansvarig gruppmentor – med friluftskunskap som nisch.

Är du intresserad av att delta eller vill du veta mer om rollen som Friluftsmentor?

Kontakta Josefiina Ben Azzouz, ansvarig projektledare på Friluftsfrämjandet.
E-post: josefiina.ben.azzouz@friluftsframjandet.se
Telefon: 072-076 25 57

Projektet finansieras av Postkodlotteriet och kommer pågå till 2027.