Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Paddling

Friluftsfrämjandet Lysekil har en aktiv paddlingssektion. Vi paddlar havskajak, året runt. Du kan hyra kajak - följ med oss ut!

Våra turer är populära, inte minst för att vi har öppet vatten stora delar av vintern och våren. Sommartid erbjuder vi enstaka paddlingar. Vi paddlar framför allt september-maj och har då paddlingar varje månad. Vi har deltagare från Alingsås, Kungsbacka, Göteborg, Vänersborg, Trollhättan, Hamburgsund, Munkedal, Stenungsund, Tjörn och Lysekil. Alltså ett riktigt gott gäng! Följer du med nästa gång?

Här är en film från en vinterpaddling där vi lyckades hitta lite is till allas glädje:

Vi har erfarna ledare med på varje paddling och anpassar turens fart efter deltagarna. Såväl nyare som erfarna paddlare är välkomna, dock önskar vi att du har paddlat tidigare för att delta mitt i vintern. Vi paddlar 1- 1,5 mil på varje tur. Önskar deltagarna ha olika fart kan vi ibland dela in oss i två grupper på turen. Du med egen kajak är självklart också välkommen. Vintertid finns torrdräkt att hyra om man inte har egen.

På dagspaddlingar stoppar vi alltid för lunch och fikaraster. Vintertid blir det oftast bara lunchrast och då äter många varm mat ur sina mattermosar.

Anmälan

Vi använder webbanmälan för alla våra paddlingar, på Friluftsfrämjandets hemsida. Vi publicerar också blänkare på Facebooksidan inför varje tur för att underlätta samåkning. Äventyren hittar du för närvarande på vår förstasida. Vi publicerar redan i oktober alla turer till och med april. I din anmälan har du möjlighet att skriva in om du önskar hyra utrustning, hur van du är osv. Det är bra information till den som är ledare för aktiviteten. Du kan hyra kajak för 275-300 kronor, och torrdräkt för 250 kr. Torrdräkt är ett krav för paddling i november - april.

Facebook

facebook-sidan för paddlingar samarbetar vi med Friluftsfrämjandets paddlingssektioner i Ljungskile, Orust, Tjörn och Vänersborg, så där publiceras rätt många paddlingsturer och framför allt bilder från genomförda turer.

Du vet väl?

Som medlem har du bra rabatter, lokalt och i landet. T. ex. 10 % på alla SJ-resor och 10 % på alla köp hos addnature.com. Du tjänar snabbt in medlemsavgiften!