Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Om Lysekilsföreningen

Friluftsfrämjandet i Lysekil är aktivt och erbjuder olika aktiviteter för både vuxna och barn. Välkommen ut i naturen med oss!

Lysekils lokalavdelning har flera verksamhetsområden, både för barn, vuxna och familjer. Har du en idé om ny verksamhet så hör av dig, det är så nya aktiviteter uppstår! Bara fantasin sätter gränserna.

Vår verksamhet stöds av Thordénstiftelsen. De har bidragit med kajakbrygga i Lysekil, klätterutrustning och även bidragit generöst till den mountainbike-bana i skogen vi bygger sedan 2021.

thordenstiftelsen

Barnaktiviteter

Barnverksamheten är omfattande, och efterfrågad. Vi har Skogsknytte för de yngsta, och Skogsmulle för de något äldre. På vintern lär barnen sig åka skridskor i Skrinna. Vi erbjuder cyklingsgrupper för både barn och vuxna flera årstider per år, samt emellanåt familjepaddlingar. Allt eftersom barnen blir äldre växer även aktiviteterna, till övernattningsäventyr och till fler sysslor som matlagning och att öva tält-resande.

Vuxenaktiviteter

Vi har verksamhet inom paddling, stavgång, cykling och vandring, liksom friluftsdagar med flera aktiviteter samtidigt. Även föredrag emellanåt. Paddlingssektionen är aktiv på vinterhalvåret och erbjuder främst paddling för erfarna paddlare. Du som har egen kajak är också välkommen. För dig som vill prova på finns det kajaker att hyra, liksom torrdräkt på vinterhalvåret.

Fjälla-området

Fjällaområdet och Gullmarsskogen är ett naturreservat med vandringsstigar, löpspår med elljusslinga och Fjällastugan som erbjuder bastu och två omklädningsrum med duschar. I området finns också en gräsfotbollsplan som är finfin för fotboll, brännboll och lekar. Det finns också en slalom- och pulkabacke, dock utan lift. I Fjälla kan du njuta av naturen året runt; vit- och blåsippor på våren, ljumna sommarkvällar vid sjön, färgprakt och svampplockning på hösten och orörd snö på vintern. Har du tur kan du få syn på älg, rådjur eller räv.

Friluftsfrämjandet sköter också om Fjällastugan och sköter längdskidspåren i Fjälla vintertid. Jourgruppen sköter städningen av stugan året om och vintertid förekommer våffelsöndagar.

Stora Kornö

Friluftsfrämjandet har också en anläggning med 40 sängar på Stora Kornö. Den används främst för lägerverksamhet, som seglarläger. Medlemmar kan också hyra anläggningen. Tidigare ingick Stora Kornö i Lysekilsavdelningen men numera hittar du dem på Avdelning Stora Kornö.

Vi söker fler ledare

Barnaktiviteterna är efterfrågade, faktiskt så efterfrågade att fler grupper skulle kunna starta direkt om vi hittar ytterligare ledare. Är du som förälder eller vuxen/ungdom intresserad av att bli ledare? Eller hjälpledare? Hör i så fall av dig till barn- och ungdomsansvarig. Det är inte så märkvärdigt att vara ledare, du kommer långt med sunt förnuft och påhittighet för nästa sammankomst. Du kommer ut i naturen, i glatt sällskap och med engagerade människor. Föreningen stöttar med utbildning och tips från rutinerade ledare. Oftast är ni flera ledare som delar på en grupp.

Bankgiro och swish

Deltagaravgift betalar du in till bankgiro eller swish. Gärna i förskott.

Bankgiro: 406-8789
Swishnummer: 1236819288

Du vet väl?

Som medlem har du bra rabatter, lokalt och i landet. T. ex. 10 % på alla SJ-resor och 10 % på alla köp hos addnature.com. Du tjänar snabbt in medlemsavgiften!