Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Barn och ungdom

Ett roligt sätt att uppleva och lära sig om naturen.

I Friluftsfrämjandet Lysekil finns aktiva barngrupper i flera åldrar, både i Lysekils och Sotenäs kommuner. Vi har även grupper på olika orter inom Lysekils kommun, som t.ex. Skaftö.

Våra grupper har vanligen 6 till 8 träffar per termin. Eftersom varje ledare själv planerar dag, tid och plats för sin grupp varierar detta lite mellan grupperna. Det går bra att kontakta respektive ledare direkt för att se om platser finns och om det går att ansluta under pågående termin. Man kan också skicka en intresseanmälan för kommande terminer till ledaren. Ange då namn och personnummer för barnet det gäller samt ett mobilnummer för kontakt.

Nästan året runt

Vi har barnaktiviteter främst vår, höst och vinter. Barnen får pröva på olika saker, som paddling, klättring, utflykter till skog och strand, liksom ibland till Nordens Ark. De allra minsta barnen brukar upptäcka äventyret även nära husknutarna, där vi t.ex. tittar på olika blad, bär, spillning och spår. Vintertid erbjuds ibland Skrinna barnskridskoskola som egen aktivitet.

Aktiva grupper just nu

Årskull      Gruppnamn     Ledare      

  • Knyttegrupp (Martin Amsten) Martinamsten@gmail.com
  • 08-09 Strövargruppen Björnarna (Marie Svärd, Mia Ingevaldsson, Anna-Sara Krång) – marie.svard@gu.se 
  • 14 Mullegrupp Krabborna (Anders Wockatz) andersjwockatz@gmail.com. Ta gärna kontakt för att vara med.

Grupper som har paus denna termin:

  • 06-07 Mullegrupp Hunnebostrand (Kristina Sjölin) kristinasjolin@gmail.com

Ta gärna kontakt med ledaren om du vill visa intresse för denna eller kommande termin(er).

Ledare

Barnaktiviteterna är efterfrågade, faktiskt så efterfrågade att fler grupper skulle kunna starta direkt om vi hittar ytterligare ledare. Är du nyfiken på ledarrollen går det att få delta en dag med en grupp.

Den som vill bli ledare får gå en utbildning som är fyra dagar uppdelat på två helger och parallellt med utbildningen kan vi starta en ny grupp. Ledarna följer ofta grupperna uppåt i åldrarna och därför är vi beroende av att utbilda nya ledare för att starta nya grupper för de minsta barnen. Skulle du ha ett intresse av att själv bli ledare får du gärna höra av dig till Barn- och ungdomsansvarig.

Mer info om åldersgrupperna

Friluftsfrämjandets olika namn som Mulle, Skogsknopp och Strövare är knutet till olika åldrar och olika moment. Här kan du läsa lite mer om dessa (Rikssidor):

Ta del av det roliga

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8500 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem!

Bli medlem