Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Supersuccé när Lerums LA firade 50 år!

2018-04-30

Roligt att se så många olika åldrar på besökarna, många vågade och ville prova på de olika aktiviteterna som fanns på plats. Friluftskocken Anders Klint var nog den mest långväga deltagaren, som kom hela vägen från Finland för att dela med sig av sina kunskaper inom friluftsmatlagning.

Vilket firande det blev – den 29 april 2018 – vid Härsjönäs.

Firandet startade egentligen redan kvällen innan för ledare som engagerat sig i främjandet under året. Där samlades ett ledargäng på drygt 20 personer som tillsammans med friluftskocken Anders Klint tillagade 8 rätters middag i kokgropar och över öppen eld. Kvällen bjöd på lite lätt regn men humöret var på topp och flera stannade kvar över natten i tält, vindskydd, hängmattor och även inne i stugan.

Dagen därpå serverades frukost kl 8 för arrangörerna för det stora firandet där både nya och gamla medlemmar var välkomna men även de som bara var nyfikna på Friluftsfrämjandet Lerum. Dagen bjöd på ett fullspäckat schema med aktiviteter anpassade för alla åldrar. Kl 10-11 välkomnades alla gäster vid Härskogens motionscentral där en poäng-/aktivitetspromenad visade vägen till Härsjönäs. Väl framme vid Härsjönäs var det full aktivitet med grillning, hinderbana, naturparkour, fotoworkshop, slackline, kanotpaddling, prova eldstål, baka gakkhu (samiskt tunnbröd) över öppen eld och göra egna överlevnadsarmband eller nyckelringar.

Friluftskocken Anders Klint var på plats även denna dag för att ge tips och råd om friluftsmat. På plats var även Skogsmulle, Fjällfina och Laxe som minglade bland besökarna. Även representanter från Uvar och Skator hade en station där de berättade om Friluftsfrämjandet Lerums första år. I sjön visades även hur man hjälper någon som kapsejsat med kajak. Överallt fanns det många engagerade friluftsfrämjare i blåa tröjor och ännu fler engagerade besökare. Cirka 250 personer i alla åldrar – från spädbarn till pensionärer – var med på Friluftsfrämjandet Lerums lyckade födelsedagsfirande. 

Jättekul! Andra 50-åringar skulle behöva vila upp sig efter en sådan fest – men inte främjandet – vi har fortsatt många aktiviteter på gång!