Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Aktuellt för Allergisäkra Äventyr

Vad är på gång i projektet?

Går det att göra eld utan rök?

Allergisäkra äventyr har tagit fram en film med tips och råd om hur man kan göra upp eld som utvecklar så lite rök som möjligt. Detta gör det trivsammare för exempelvis astmatiker som vill ta del av friluftslivet.


Sverigeturnén. Starkare tillsammans - där du bor!

Vi tror att vi kan bli starkare tillsammans lokalt! Bor du på en ort där både Astma- och Allergiförbundet och Friluftsfrämjandet har verksamhet? I sådana fall kan du ta chansen i höst och träffa Allergisäkra äventyrs ambassadör Adrian Clarke. Han berättar mer om Allergsäkra äventyr samt delar med sig av sina kunskaper inom friluftsområdet. Han brukar hålla workshops som "50 nyanser av eld" och att göra eld utan rök... det är till exempel något som han kan berätta mer om.


Höstterminen drar igång

I september finns det möjlighet att få mer information om Allergisäkra äventyr i Valdemarsvik och Norrköping. Ungdomar kan följa med på Friluftslördag. FRALLA-projektet presenteras också i samband med en internationell Outdoor-konferens på Irland.


Allergivänliga recept

I vårt nya recepthäfte finns recept till både lunch, middag och fika att laga ute på stormkök. Här kan du ladda ner recepthäftet digitalt.


Drömmar under bar himmel? #sovaute

Vi erbjuder familjer med barn 0–12 år att delta i en övernattning ihop med oss som en del i kampanjen #sovaute. En mysig äventyrsvandring och en stunds gemensam allergivänlig matlagning ingår. Kanske vill du sova i tält, vindskydd eller rentav under bar himmel? Hör av dig till vår kontaktperson Åsa Jonsson genom att ringa eller mejla, se nedan, och häng på!


Här är de som fått en FRALLA-check

Många lokalavdelningar har hört av sig med tankar om att anordna allergivänliga friluftsaktiviteter. Här är en lista över de som beviljats FRALLA-checken hittills. Fotot ovan är från utdelningen av FRALLA-checken till Järfälla lokalavdelning.


Med FRALLAs packpåse får du tre-i-ett

Inom ramen för FRALLA - allergisäkra friluftsaktiviteter har vi tagit fram en packpåse. Som en liten present  i vinter fanns det i februari chans att få en gratis påse. Nu är 400 påsar utdelade och lagret är slut.


FRALLA - Friluftsliv för alla i  film på TV 4

I januari har det i TV 4:s program rullat en film om FRALLA - Friluftsliv för alla. Filmen visades i Postkodmiljonären och presenterades som ett tack till som köper lotter hos Postkodlotteriet. Postkodlotteriet är ju också finansiär till FRALLA - Friluftsliv för alla - och filmen visar hur organisationer kan jobba - när lottköpare är med och stödjer genom att vara med i Postkodlotteriet.


Häng med ut i Eksjö! Prova friluftsliv med allergivänligt fika nära dig

Välkommen till Eksjö. Onsdagen den 17 oktober kommer vi att erbjuda en aktivitet där vi testar på friluftslivet och lagar allergivänlig fika. Vi provar att tälja och upptäcker vad naturen har att erbjuda. Aktiviteten vänder sig till barn och unga från 7 år med astma eller allergi. Mer information om aktiviteten kommer inom kort.


Häng med ut i Mjölby! Prova friluftsliv med allergivänligt fika nära dig

Välkommen till Mjölby. Onsdagen den 3 oktober kommer vi att erbjuda en aktivitet där vi testar på friluftslivet och lagar allergivänlig fika. Vi provar att tälja och upptäcker vad naturen har att erbjuda. Aktiviteten vänder sig till barn och unga från 7 år med astma eller allergi. Mer information om aktiviteten kommer inom kort.

Visa ytterligare 10 sidor