Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Här är de som fått en FRALLA-check

2019-03-06

Många lokalavdelningar har hört av sig med tankar om att anordna allergivänliga friluftsaktiviteter. Här är en lista över de som beviljats FRALLA-checken hittills. Fotot ovan är från utdelningen av FRALLA-checken till Järfälla lokalavdelning.

MARS 2019

Friluftsfrämjandet Gotland ordnar friluftsmatlagning för barn och föräldrar tillsammans med Gotlands Astma- och Allergiförening. (Här är tanken att Cajsa Rännar ska göra en artikel, typ, om det lokala samarbetet).

Friluftsfrämjandet Sjöbo erbjuder matträffar där deltagarna går från nybörjare till "proffs" i utomhusmatlagning. Befintliga grupper är stora och har därför många allergier att ta hänsyn till när det kommer till matlagning. Vi vill att alla ska kunna äta det som bjuds och inte bara en ersättningsrätt. Ledarna, tillsammans med ansvariga sammanställer ett litet Recepthäfte, Mat för Alla!

Astma- och Allergiföreningen i Örnsköldsvik anordnar en naturparkourkväll med allergianpassad matlagning tillsammans i skogen.

Astma- och Allergiföreningen Södra Närke vill stimulera till uteaktiviteter i form av friluftsliv och små orienteringsövningar anpassat för barn och unga med astma och allergi.

FEBRUARI 2019
Friluftsfrämjandet Borensberg erbjuder allergianpassad matlagning vid föreningens aktiviteter med barn, unga och familjer. Inköp av utrustning för allergisäker matlagning över öppen eld och på Triangiakök samt inköp av anpassade ingredienser för måltiderna.
Astma- och Allergiföreningen i Luleå arrangerar ett läger till Kåbdalis som riktar sig till familjer som har barn med astma och allergier.  Målsättningen är att erbjuda friluftsaktiviteter som tar hänsyn till särskilda behov och som kan bidra till ökad livskvalitet.
DECEMBER 2018
Friluftsfrämjandet Järfälla ordnar allergivänlig matlagning i det fria. Fyra tillfällen under våren 2019. För barn från ca 12 år, ungdomar, vuxna, familjer. 

NOVEMBER 2018

Centrala Göteborg lokalavdelning, Friluftsfrämjandet. Allergianpassad matlagning i skogen för barnfamiljer. Fyra tillfällen per termin med start 2019. För familjer med barn under sex år som vill komma ut i skogen under lätta former där allergi inte medför ett hinder.
Friluftsfrämjandet Vetlanda utbildar lokalavdelningens skidledare och caféets ideella krafter i allergianpassning. Februari 2019. 

OKTOBER 2018

TVM Mälardalen, Friluftsfrämjandet. Allergianpassad utomhusmatlagning i samband med TVM 60 års-firande oktober 2018. För ungdomar. 
Friluftsfrämjandet Kinda. Allergianpassad utrustning för utomhusmatlagning. Allergianpassad vandring för familjer december 2018.