Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Säg hej till regionens nya ordförande

Möt Karin Gustafsson från Kinda lokalavdelning. Här sätter hon sina ord på rollen som ny ordförande i Region Öst.


Regionstämma 25 april

Viktig information om Region Östs stämma 25 april 2020. Region Öst strävar efter att genomföra regionstämman på ett roligt, tryggt och säkert sätt. P.g.a. det rådande läget med Covid-19 utbrottet har regionstyrelsen beslutat att regionstämman den 25 april 2020 ska genomföras digitalt i Teams. Här får du mer information om vad som gäller!


Så påverkas regionen i mars/april

Utifrån rådande situation i samhället med spridning av Coronavirus (covid-19) vill Friluftsfrämjandet Region Öst berätta att: Regionen följer händelseutvecklingen på daglig basis och vidtar de åtgärder som behövs rörande vår verksamhet utifrån Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters rekommendationer.


Vårens utbud av utbildningar

Kanske är du en blivande barnledare? Eller vill du bli ledare inom paddling, vandring eller MTB? Våren 2020 finns det ett flertal ledarutbildningar i vår katalog. Du hittar dem alla i flödet här på hemsidan. Vill du ha mer information om utbildningar som planeras framöver så kika även i vårt kalendarium - där finns förhandsinformation om planerade utbildningar med mera.


Greger trivs i de böljande backarna

En av de fem kursledarna i ledningsgruppen för Region Östs alpina utbildningsteams är Greger Bergman. Här berättar han mer om livet med skidåkning, om teamet och om utmaningar framåt. (På bilden är Greger Bergman närmast kameran, sedan kursledarkamraterna Leif Gustavsson och Mikael Carlniltz).


Nationell utbildningsadministration

Från och med 2020 sköter Friluftsfrämjandet Region Öst administrationen kring ett antal nationella utbildningar, på uppdrag av Riksorganisationen.


Vinters ledarutbildningar

För dig som gillar uteaktiviteter denna årstid och är intresserad av att som ledare ta med dig andra människor ut i naturen finns flera utbildningsmöjligheter - du kan exempelvis bli skidledare eller långfärdsskridskoledare.


Se upp i backen!

Vintersäsongen stundar och för den som är sugen på snö och utförsåkning är Isaberg ett fint besöksmål. Genom vårt samarbetsavtal med Isaberg Mountain Resort har medlemmar möjlighet att få rabatt på aktiviteter och stugboende på äventyrsberget Isaberg.


Vi växlar upp ihop med Studiefrämjandet

Friluftsfrämjandet är en av 19 medlemsorganisationer hos Studiefrämjandet. Det finns många fina möjligheter att växla upp tillsammans. Studiefrämjandet kan stötta i att anordna kurser, cirklar och arrangemang inom en mängd områden. Studiefrämjandets verksamhetsutvecklare är också gärna ett bollplank och stöd i arbetet med att utveckla våra lokalavdelningar och verksamhet.


En barnledare och en skidledare har klivit in i regionstyrelsen

Elin Rydin och Agnes Claesson tackade i våras ja till att bli nya ledamöter i regionstyrelsen, Friluftsfrämjandet Region Öst. Detta är två unga kvinnor med som bidrar med föreningskunskap och engagemang samt stort intresse för friluftsliv - ur olika perspektiv.

Visa ytterligare 10 sidor