Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Friluftslördag med ungdomstema

Friluftslördag med ungdomstema är den första av tre tematräffar inom Friluftsfrämjandet Region Öst. Kom och prova SUP, Stand Up Paddleboard, klättring och kanske blir det en fullmånevandring?! Platsen är Ågelsjön, Norrköping.


Anmälan är öppen för Utblick 2019

Från och med vecka 25 går det bra att anmäla sig till höstens fortbildningshelg Utblick som går av stapeln på Isaberg i Småland. Utblick är Friluftsfrämjandets nationella fortbildningshelg för friluftslivets ledare.


Spelet om allemansrätten

Lär dig mer om allemansrätten på ett lekfullt sätt. Spela spelet om allemansrätten.


Peter samordnar utbildningsteam låglandsvandring

Region Öst fortsätter att presentera utbildningsteamen genom deras samordnare. Peter Lindström är nyss hemkommen från ett par veckor som stugvärd i Abisko. Han har ett genuint intresse för natur och friluftsliv och vilja att ständigt utvecklas. Här berättar han om…


Receptsamling – allergisäkert och smarrigt vid stormköket

Att äta ute är en upplevelse, där gemenskapen och naturen gör att det nästan alltid smakar gott. En upplevelse alla ska få känna sig trygga med. Därför har friluftskocken Eric Tornblad tillsammans med Friluftsfrämjandet och Astma- och Allergiförbundet tagit fram allergisäkra recept – som mättar alla munnar med bravur!


Kersti samordnar utbildningsteam kajak/kanadensare

Under året kommer Region Öst att presentera regionens utbildningsteam via deras samordnare. Först ut är Kersti Beck Larsson som under många år ägnat sig åt paddling i olika former och inte minst som ledare med engagemang för människan, friluftslivet och miljön.


Vi växlar upp ihop med Studiefrämjandet

Friluftsfrämjandet är en av 19 medlemsorganisationer hos Studiefrämjandet. Det finns många fina möjligheter att växla upp tillsammans. Studiefrämjandet kan stötta i att anordna kurser, cirklar och arrangemang inom en mängd områden. Studiefrämjandets verksamhetsutvecklare är också gärna ett bollplank och stöd i arbetet med att utveckla våra lokalavdelningar och verksamhet.


Askersund Outdoor

Den 24-26 maj är det dags för tredje upplagan av Askersund Outdoor. Med nyheter som Ekoloppet och ett stort antal intressanta föredragshållare, workshops och äventyr är Askersund Outdoor som alltid en rykande aktuell utomhusfestival.


Planering pågår

Den 11-13 oktober är Friluftsfrämjandet Region Öst åter arrangör för Utblick - friluftsfrämjandets nationella fortbildningshelg. Vill du vara med och ta Utblick till nästa nivå? Just nu söker vi dig som är kursledare eller ledare med specialintressen som vill vara med och erbjuda fortbildning!


Sugen på uteäventyr? Besök Isaberg Mountain Resort

Höghöjdsbana, segway, MTB, paddling, vandring. På småländska Isaberg Mountain Resort finns fina möjligheter till både stora och små äventyr - på berget och i dess närmiljö. Den som vill övernatta hittar trevligt stugboende på anläggningen. Här kan du givetvis även äta en bit mat eller fika i restaurangen. I april har Friluftsfrämjandets medlemmar rabatter på boende och aktiviteter.

Visa ytterligare 10 sidor