Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Är du sugen på att bli ledare? Spana in regionens utbildningar i höst!

På våra utbildningar ges du möjlighet att utveckla din personliga färdighet inom specifik genre, pedagogik, metodik och ditt ledarskap. Vi anpassar alla våra utbildningar efter Folkhälsomyndighetens och Friluftsfrämjandets rekommendationer. Skulle förändringar ske i dessa rekommendationer följer vi självklart dessa.


"Jag vill sänka tröskeln för att uppleva friluftsliv"

Hanna Styrbjörn från Norrköping är sedan regionstämman ny ledamot i Regionstyrelsen. Läs om vad det var som fick henne att tacka ja till uppdraget och varför just Friluftsfrämjandet är organisationen som tilltalar henne.


"Inom Friluftsfrämjandet är det enkelt att hitta aktiviteter"

Louise Ferm från Borensberg är ny ledamot i Regionstyrelsen för i år. Här berättar hon om sitt engagemang i Friluftsfrämjandet och att hon fått med sig hela familjen på friluftsaktiviteter.


Säg hej till regionens nya ordförande

Möt Karin Gustafsson från Kinda lokalavdelning. Här sätter hon sina ord på rollen som ny ordförande i Region Öst.


Regionstämma 25 april

Viktig information om Region Östs stämma 25 april 2020. Region Öst strävar efter att genomföra regionstämman på ett roligt, tryggt och säkert sätt. P.g.a. det rådande läget med Covid-19 utbrottet har regionstyrelsen beslutat att regionstämman den 25 april 2020 ska genomföras digitalt i Teams. Här får du mer information om vad som gäller!


Så påverkas regionen i mars/april

Utifrån rådande situation i samhället med spridning av Coronavirus (covid-19) vill Friluftsfrämjandet Region Öst berätta att: Regionen följer händelseutvecklingen på daglig basis och vidtar de åtgärder som behövs rörande vår verksamhet utifrån Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters rekommendationer.


Vårens utbud av utbildningar

Kanske är du en blivande barnledare? Eller vill du bli ledare inom paddling, vandring eller MTB? Våren 2020 finns det ett flertal ledarutbildningar i vår katalog. Du hittar dem alla i flödet här på hemsidan. Vill du ha mer information om utbildningar som planeras framöver så kika även i vårt kalendarium - där finns förhandsinformation om planerade utbildningar med mera.


Greger trivs i de böljande backarna

En av de fem kursledarna i ledningsgruppen för Region Östs alpina utbildningsteams är Greger Bergman. Här berättar han mer om livet med skidåkning, om teamet och om utmaningar framåt. (På bilden är Greger Bergman närmast kameran, sedan kursledarkamraterna Leif Gustavsson och Mikael Carlniltz).


Nationell utbildningsadministration

Från och med 2020 sköter Friluftsfrämjandet Region Öst administrationen kring ett antal nationella utbildningar, på uppdrag av Riksorganisationen.


Vinters ledarutbildningar

För dig som gillar uteaktiviteter denna årstid och är intresserad av att som ledare ta med dig andra människor ut i naturen finns flera utbildningsmöjligheter - du kan exempelvis bli skidledare eller långfärdsskridskoledare.

Visa ytterligare 10 sidor