Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Aktuellt

Vi välkomnar vår nya utbildningssamordnare

Vi är mycket glada att Malin Pallman har valt att hoppa på uppdraget som utbildningssamordnare på Region Öst. Malin har lång erfarenhet av utbildningsverksamhet både nationellt och internationellt och kommer senast från en tjänst på Jönköpings universitet. Hon är också ideellt engagerad i den alpina verksamheten i Jönköping och bli inte förvånad om ni hittar henne på en klippa i St. Anna skärgård i sommar där hon trivs. Uppväxt i Östergötland och numera bosatt i Småland har hon god kännedom om stora delar av regionen.


Morgonföreläsningar - god folkhälsa

Morgonföreläsningar om samhällsplanering för en god folkhälsa. Att fysisk aktivitet har goda effekter på såväl den fysiska som den psykiska hälsan är väldokumenterat. Även omgivningens påverkan på hälsan har undersökts, där bland annat flera positiva hälsoeffekter kan ses efter naturupplevelser.


Aktuellt september

Den 13 september anordnas en digital ordförandeträff för våra lokalavdelningar. Här får du en inblick hur vår region arbetar framåt med strategi 2030 och ett tillfälle att utbyta ideer och funderingar runt vårt viktiga arbete framåt.


Samverkansprojekt

Projekt Activate - tillsammans för en aktiv fritid, är ett samarbete mellan Studiefrämjandet Östergötland, RF-SISU Östergötland och Friluftsfrämjandet Region Öst.


Luften är fri – Friluftslivets År 2021

År 2021 är, enligt beslut av regeringen och riksdagen, Friluftslivets år i Sverige. Friluftslivets år finansieras av regeringen/riksdagen genom Naturvårdsverket, och samordnas av Svenskt Friluftsliv. ”Luften är fri – Friluftslivets År 2021” handlar om att lyfta friluftslivet, att få många nya människor att vara ute i naturen, visa upp och uppleva de värden som friluftslivet har.


Regionstämma 2021

Lördagen den 24 april är det dags för Friluftsfrämjandet Region Östs stämma. Stämman kommer även i år hållas digitalt via Teams. Välkommen på regionstämma 2021!


Är du sugen på att bli ledare? Spana in regionens utbildningar i höst!

På våra utbildningar ges du möjlighet att utveckla din personliga färdighet inom specifik genre, pedagogik, metodik och ditt ledarskap. Vi anpassar alla våra utbildningar efter Folkhälsomyndighetens och Friluftsfrämjandets rekommendationer. Skulle förändringar ske i dessa rekommendationer följer vi självklart dessa.


"Inom Friluftsfrämjandet är det enkelt att hitta aktiviteter"

Louise Ferm från Borensberg är ny ledamot i Regionstyrelsen för i år. Här berättar hon om sitt engagemang i Friluftsfrämjandet och att hon fått med sig hela familjen på friluftsaktiviteter.


"Jag vill sänka tröskeln för att uppleva friluftsliv"

Hanna Styrbjörn från Norrköping är sedan regionstämman ny ledamot i Regionstyrelsen. Läs om vad det var som fick henne att tacka ja till uppdraget och varför just Friluftsfrämjandet är organisationen som tilltalar henne.


Säg hej till regionens nya ordförande

Möt Karin Gustafsson från Kinda lokalavdelning. Här sätter hon sina ord på rollen som ny ordförande i Region Öst.

Visa ytterligare 10 sidor