Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Kom på workshop: Seniorer i naturen

Genom satsningen med arbetsnamnet Seniorer naturen vill Friluftsfrämjandet i Region Öst därför verka för att fler äldre ska få tillgång till naturupplevelser, för ökad folkhälsa och livsglädje hela livet!


En barnledare och en skidledare har klivit in i regionstyrelsen

Elin Rydin och Agnes Claesson tackade i våras ja till att bli nya ledamöter i regionstyrelsen, Friluftsfrämjandet Region Öst. Detta är två unga kvinnor med som bidrar med föreningskunskap och engagemang samt stort intresse för friluftsliv - ur olika perspektiv.


Allergisäkra äventyr på turné

Vi tror att vi kan bli starkare tillsammans lokalt! Bor du på en ort där både Astma- och Allergiförbundet och Friluftsfrämjandet har verksamhet? I sådana fall kan du ta chansen i höst och träffa Allergisäkra äventyrs ambassadör Adrian Clarke. Han berättar mer om Allergsäkra äventyr samt delar med sig av sina kunskaper inom friluftsområdet. Han brukar hålla workshops som "50 nyanser av eld" och att göra eld utan rök... det är till exempel något som han kan berätta mer om.


Vi växlar upp ihop med Studiefrämjandet

Friluftsfrämjandet är en av 19 medlemsorganisationer hos Studiefrämjandet. Det finns många fina möjligheter att växla upp tillsammans. Studiefrämjandet kan stötta i att anordna kurser, cirklar och arrangemang inom en mängd områden. Studiefrämjandets verksamhetsutvecklare är också gärna ett bollplank och stöd i arbetet med att utveckla våra lokalavdelningar och verksamhet.


Peter samordnar utbildningsteam låglandsvandring

Region Öst fortsätter att presentera utbildningsteamen genom deras samordnare. Peter Lindström är nyss hemkommen från ett par veckor som stugvärd i Abisko. Han har ett genuint intresse för natur och friluftsliv och vilja att ständigt utvecklas. Här berättar han om…


Ungdomsträff i samband med Utblick 11-13 oktober

Region Öst erbjuder nu ett ungdomsprogram i samband med Utblick 11-13 oktober där ungdomar (även om de ej är ledare) har möjlighet att delta och vara med och nätverka, delta i aktiviteter och samtala om framtidens ungdomsverksamhet. Träffen ersätter den planerade ungdomsträffen vid Ågelsjön 14 september, som blivit inställd.


Anmälan är öppen för Utblick 2019

Nu är det dags att anmäla sig till höstens fortbildningshelg Utblick som går av stapeln på Isaberg i Småland. Utblick är Friluftsfrämjandets nationella fortbildningshelg för friluftslivets ledare.


Spelet om allemansrätten

Lär dig mer om allemansrätten på ett lekfullt sätt. Spela spelet om allemansrätten.


Receptsamling – allergisäkert och smarrigt vid stormköket

Att äta ute är en upplevelse, där gemenskapen och naturen gör att det nästan alltid smakar gott. En upplevelse alla ska få känna sig trygga med. Därför har friluftskocken Eric Tornblad tillsammans med Friluftsfrämjandet och Astma- och Allergiförbundet tagit fram allergisäkra recept – som mättar alla munnar med bravur!


Kersti samordnar utbildningsteam kajak/kanadensare

Under året kommer Region Öst att presentera regionens utbildningsteam via deras samordnare. Först ut är Kersti Beck Larsson som under många år ägnat sig åt paddling i olika former och inte minst som ledare med engagemang för människan, friluftslivet och miljön.

Visa ytterligare 10 sidor