Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Regionstämma den 25 april 2020

Region Öst håller regionstämma den 25 april. Räkna med en dag med skogskänsla och Vätterutsikt. Vi har stämmoförhandlingar men det blir också tillfälle till inspiration, aktiviteter och nätverkande.


Nationell utbildningsadministration

Från och med 2020 sköter Friluftsfrämjandet Region Öst administrationen kring ett antal nationella utbildningar, på uppdrag av Riksorganisationen.


Vinters ledarutbildningar

För dig som gillar uteaktiviteter denna årstid och är intresserad av att som ledare ta med dig andra människor ut i naturen finns flera utbildningsmöjligheter - du kan exempelvis bli skidledare eller långfärdsskridskoledare.


Se upp i backen!

Vintersäsongen stundar och för den som är sugen på snö och utförsåkning är Isaberg ett fint besöksmål. Genom vårt samarbetsavtal med Isaberg Mountain Resort har medlemmar möjlighet att få rabatt på aktiviteter och stugboende på äventyrsberget Isaberg.


Vi växlar upp ihop med Studiefrämjandet

Friluftsfrämjandet är en av 19 medlemsorganisationer hos Studiefrämjandet. Det finns många fina möjligheter att växla upp tillsammans. Studiefrämjandet kan stötta i att anordna kurser, cirklar och arrangemang inom en mängd områden. Studiefrämjandets verksamhetsutvecklare är också gärna ett bollplank och stöd i arbetet med att utveckla våra lokalavdelningar och verksamhet.


En barnledare och en skidledare har klivit in i regionstyrelsen

Elin Rydin och Agnes Claesson tackade i våras ja till att bli nya ledamöter i regionstyrelsen, Friluftsfrämjandet Region Öst. Detta är två unga kvinnor med som bidrar med föreningskunskap och engagemang samt stort intresse för friluftsliv - ur olika perspektiv.


Kom på workshop: Seniorer i naturen

Genom satsningen med arbetsnamnet Seniorer naturen vill Friluftsfrämjandet i Region Öst verka för att fler äldre ska få tillgång till naturupplevelser, för ökad folkhälsa och livsglädje hela livet!


Allergisäkra äventyr på turné

Vi tror att vi kan bli starkare tillsammans lokalt! Bor du på en ort där både Astma- och Allergiförbundet och Friluftsfrämjandet har verksamhet? I sådana fall kan du ta chansen i höst och träffa Allergisäkra äventyrs ambassadör Adrian Clarke. Han berättar mer om Allergsäkra äventyr samt delar med sig av sina kunskaper inom friluftsområdet. Han brukar hålla workshops som "50 nyanser av eld" och att göra eld utan rök... det är till exempel något som han kan berätta mer om.


Peter samordnar utbildningsteam låglandsvandring

Region Öst fortsätter att presentera utbildningsteamen genom deras samordnare. Peter Lindström är nyss hemkommen från ett par veckor som stugvärd i Abisko. Han har ett genuint intresse för natur och friluftsliv och vilja att ständigt utvecklas. Här berättar han om…


Ungdomsträff i samband med Utblick 11-13 oktober

Region Öst erbjuder nu ett ungdomsprogram i samband med Utblick 11-13 oktober där ungdomar (även om de ej är ledare) har möjlighet att delta och vara med och nätverka, delta i aktiviteter och samtala om framtidens ungdomsverksamhet. Träffen ersätter den planerade ungdomsträffen vid Ågelsjön 14 september, som blivit inställd.

Visa ytterligare 10 sidor