Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Kersti samordnar utbildningsteam kajak/kanadensare

Under året kommer Region Öst att presentera regionens utbildningsteam via deras samordnare. Först ut är Kersti Beck Larsson som under många år ägnat sig åt paddling i olika former och inte minst som ledare med engagemang för människan, friluftslivet och miljön.


Spelet om allemansrätten

Lär dig mer om allemansrätten på ett lekfullt sätt. Spela spelet om allemansrätten.


Receptsamling – allergisäkert och smarrigt vid stormköket

Att äta ute är en upplevelse, där gemenskapen och naturen gör att det nästan alltid smakar gott. En upplevelse alla ska få känna sig trygga med. Därför har friluftskocken Eric Tornblad tillsammans med Friluftsfrämjandet och Astma- och Allergiförbundet tagit fram allergisäkra recept – som mättar alla munnar med bravur!


Askersund Outdoor

Den 24-26 maj är det dags för tredje upplagan av Askersund Outdoor. Med nyheter som Ekoloppet och ett stort antal intressanta föredragshållare, workshops och äventyr är Askersund Outdoor som alltid en rykande aktuell utomhusfestival.


Planering pågår

Den 11-13 oktober är Friluftsfrämjandet Region Öst åter arrangör för Utblick - friluftsfrämjandets nationella fortbildningshelg. Vill du vara med och ta Utblick till nästa nivå? Just nu söker vi dig som är kursledare eller ledare med specialintressen som vill vara med och erbjuda fortbildning!


Sugen på uteäventyr? Besök Isaberg Mountain Resort

Höghöjdsbana, segway, MTB, paddling, vandring. På småländska Isaberg Mountain Resort finns fina möjligheter till både stora och små äventyr - på berget och i dess närmiljö. Den som vill övernatta hittar trevligt stugboende på anläggningen. Här kan du givetvis även äta en bit mat eller fika i restaurangen. I april har Friluftsfrämjandets medlemmar rabatter på boende och aktiviteter.


Regionstämma den 13-14 april - ta del av möteshandlingarna

Välkommen till Region Östs regionstämma 2019 som kommer att bli en trollsk mötesplats. Förutom att hålla stämma kommer via att utforska urbergsgrottorna Trollegater - och provsmaka vad Kindabygden har att erbjuda. Det blir också tillfälle att fortbilda sig, nätverka och mycket mer!


Examinering av nya långfärdsskridskoledare

Söndagen den 17 februari erbjöd Mälaren i Västerås goda isförhållanden och ett gynnsamt väder. Då tog sex duktiga långfärdsskridskoledare ”examen” under ledning av Region Östs och Mitts utbildningsteam i långfärdsskridsko.


Ungdomsträff: 24 h i Rimforsa

Ung i Friluftsfrämjandet. Vad innebär det? Du som är ung och vill vara med och ta ungdomsverksamheten in i framtiden. Kom till träffen: 24 h i Rimforsa den 13-14 april. Ta chansen att grotta ner dig i utvecklingsfrågor; nätverka, mingla, delta i workshops och äventyr. Vi ska bland annat utforska grottorna Trollegater 👀🔥🔦


Med FRALLAs packpåse får du tre-i-ett

Inom ramen för FRALLA - allergisäkra friluftsaktiviteter har vi tagit fram en packpåse. Påsen kommer att finnas i Friluftsfrämjandets webshop till försäljning senare i år. I februari har det funnits möjlighet att få påsen kostnadsfritt och många har hört av sig. Nu är de gratis påsarna tyvärr slut.

Visa ytterligare 10 sidor