Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Regionstämma 2018 i Västervik

Den 21-22 april är det dags regionstämman för Friluftsfrämjandet Region Öst 2018. Lokalavdelning Västervik har bjudit in oss och är värd för helgen. Vi samlas på Marsbäckens Friluftsgård och utöver att hålla stämma finns det ett trevligt aktivitetsprogram. Vi äter middag och övernattar i centrala Västervik och kommer även att få en stadsvandring.


Äventyrscykling skapar möjligheter

Friluftsfrämjandet genomför 2018 projektet Äventyrscykling med stöd av medel från Trafikverket. Under året kommer det bland annat finnas möjlighet för lokalavdelningar som utbildar nya MTB-ledare att få del av en subvention med 1 500 kr/ledare.


Med friluftsliv och regionsutveckling på agendan

Han tar gärna en rask promenad, helst varje dag och gärna i naturen nära hemmet, på höjderna nordöst om Jönköping. Hans-Åke Antonsson är sedan januari regionsutvecklare hos Friluftsfrämjandet Region Öst.


”Det är naturligt att vara ute och röra på sig”

Presentationsrundan av regionstyrelsen fortsätter. Här kan du läsa mer om vår vice ordförande Esbjörn Peterson som naturligtvis har ett bultande hjärta för frilufslivets frågor. Tidigare var han mer lokalt aktiv så som ledare för Strövare och Lufsare - han röjde leder i skogen och höll även i ordförandeklubban i lokalavdelningen Mullsjö ett par år.


Finspång fick meningsfullt pris

På tio platser runt om i landet pågår aktiviteter för att ge asylsökande och nyanlända en meningsfull fritid ute i naturen. Projektet kallas Meningsfull väntan och är Friluftsfrämjandets satsning som fått stöd av Svenskt Friluftsliv. I januari fick projektet i Finspång ta emot pris för sitt arbete ”för att bredda nyanlända ungdomars kontaktyta mot det nya samhället och berika deras fritid med friluftsliv”.


Fyll på med kunskap: styrelseutbildning

Våren 2018 har vi genom Studiefrämjandet möjlighet att erbjuda ett antal tillfällen för utbildning i styrelsekunskap. De datum som är fastslagna är utbildningar i Jönköping och Visby. Utbildningarna riktar sig till styrelseledamöter i Friluftsfrämjandet Region Östs lokalavdelningar som behöver få en grund att stå på i sitt styrelse- och föreningsarbete.


Prova på paraskidåkning

Fart och fläkt och snöglädje för alla. I februari och mars finns det flera chanser för dig som är sugen på att prova på paraskidåkning.


På väg utför i backen 40-50 dagar om året

Till yrket säljare med kaffe som specialitet, privat make och pappa till två vuxna söner, sedan barnsben en friluftsfrämjare. Möt Lars Hermansson, ledamot i styrelsen för Friluftsfrämjandet Region Öst med ansvar för bland annat snö och vandring.


Häng med i bussen till Idre

Vi har platser kvar i skidbussen till ledarveckan i Idre, den 6-13 januari (lördag-lördag). Priset är 950 kr. Vill du boka plats?


11 500 kr i gåva

Nyligen fick SkiCamp en jubileumsgåva på 11 500 kr! Det var paret Sellman som på sin gemensamma 60-årsfest istället för presenter önskade att deras gäster skulle bidra med en slant till Friluftsfrämjandet och verksamheten SkiCamp. Vi vill härmed tacka för det fina och välkomna bidraget.

Visa ytterligare 10 sidor