Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Samverkansprojekt

2021-03-01

Projekt Activate - tillsammans för en aktiv fritid, är ett samarbete mellan Studiefrämjandet Östergötland, RF-SISU Östergötland och Friluftsfrämjandet Region Öst.

I det treåriga projektet som beviljats medel från Allmänna Arvsfonden ska ett arbetssätt utvecklas för att samverka kring insatser som syftar till att stimulera till ökad delaktighet från både barn och vuxna/föräldrar.

I projektet ingår aktiviteter inom idrott och friluftsliv för barn och unga parallellt med studiecirklar och andra utbildningsinsatser för de vuxna. Aktiviteter kommer också genomföras där hela familjer är tillsammans. Projektet kommer starta i ett par områden i Norrköping och Motala med socioekonomiska utmaningar.

Activate kommer för Friluftsfrämjandets del att drivas av Åsa Jonsson. Åsa är en skåning som med 20 är i Östergötland börjar känna sig väl hemma i regionen. Utbildad hälsopedagog och numera med lång erfarenhet av motivera, inspirera och förvalta livsstilsförändringar både på individuella och organisatoriska nivåer. Hemmalägret finns i Kolmårdsskogarna där det är nära till intresset friluftsliv av alla slag. 
Åsa har tidigare arbetat nära Friluftsfrämjandet som projektledare hos Astma- och Allergiförbundet i det gemensamma projektet Allergisäkra Äventyr.