Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vi välkomnar vår nya utbildningssamordnare

2022-03-23

Vi är mycket glada att Malin Pallman har valt att hoppa på uppdraget som utbildningssamordnare på Region Öst. Malin har lång erfarenhet av utbildningsverksamhet både nationellt och internationellt och kommer senast från en tjänst på Jönköpings universitet. Hon är också ideellt engagerad i den alpina verksamheten i Jönköping och bli inte förvånad om ni hittar henne på en klippa i St. Anna skärgård i sommar där hon trivs. Uppväxt i Östergötland och numera bosatt i Småland har hon god kännedom om stora delar av regionen.

Hejsan!

Nu närmar sig sommar och semester och jag ser fram emot att njuta av att sitta med en kopp kaffe och känna gräset mellan tårna, bada i sjö/hav, upptäcka nya ställen att vandra, cykla och paddla på. De ljumna ljusa kvällarna och nätterna erbjuder möjligheter att sova under bar himmel. Ibland kommer vi troligtvis inte längre, än till balkongen. Lyxen med semestern är att inte behöva planera allt, utan att ’bara vara’ och ta dagen som den kommer.

Till hösten ser jag fram emot att få börja som utbildningssamordnare på Friluftsfrämjandet region Öst. Det är en tjänst som jag känner ett starkt engagemang inför och det ska bli rolig att få sätta sig in i nya arbetsuppgifter, få bättre kunskap om Friluftsfrämjandets organisation, träffa nya engagerade kollegor, ledare och medlemmar.

Vem är då jag? Jag är född och uppvuxen vid Heda slussar (Göta kanal), mellan Berg och Ljungsbro, där närheten till skogen, slätten, vattnet och stallet format mitt intresse för friluftsliv.  Friluftslivet och engagemanget i ideella föreningar har spelat en viktig roll i hela mitt liv. Jag tycker mycket om att vandra, cykla och åka skidor (främst utför). Detta har lett till att jag sedan 2015 är aktiv inom Alpina Skidsektionen i Järabacken, Jönköping. Jönköping är också platsen där jag bor tillsammans med min man och våra två ungdomar samt vår katt.

I större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat nationellt och internationellt med utbildning, marknadsföring och verksamhetsutveckling. Organisationer och ledarskap tycker jag är mycket intressant, vilket lett till att jag det senaste året har skrivit en magisteruppsats. Den handlar om hur distansarbete påverkar människors mående och hälsa, vilket fått mig att reflektera över hur viktigt det är med sociala kontakter, rörelse och friluftsliv. Friluftslivet finns för alla och fyller en viktig roll i dagens samhälle. Att tillsammans med andra, få uppleva naturen, bidrar bland annat till bättre livskvalitet och folkhälsa. Här fyller Friluftsfrämjandet en viktig funktion, där jag ser fram emot att få delta och bidra.

Önskar dig en riktigt fin sommar och hoppas vi träffas framöver!

Malin