Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Höstterminen drar igång

2019-08-15

I september finns det möjlighet att få mer information om Allergisäkra äventyr i Valdemarsvik och Norrköping. Ungdomar kan följa med på Friluftslördag. FRALLA-projektet presenteras också i samband med en internationell Outdoor-konferens på Irland.

Nu drar höstterminen igång och vårt projekt Fralla går mot sin final. Här är några av de aktiviteter som händer i september.

2 september

Allergisäkra äventyr finns på plats i Valdermarsvik i samband med hälsoveckan. Vi erbjuder en naturhinderbana och en plogging-aktivitet, (skräpplockning) samt efterföljande allergivänlig och hälsosam fika. Aktiviteterna passar för barn från sex år och deras familjer.

14 september

Välkommen till Friluftslördagen den 14 september vid Ågelsjön, Norrköping. Det blir korta workshops om hur vi vidareutvecklar verksamhet som attraherar ungdomar inom friluftslivet. Vi lagar allergivänlig gemensam lunch och fika på stormkök eller över öppen eld. Om du är intresserad av att delta, men ej medlem i Friluftsfrämjandet - kontakta Åsa Jonsson asa.jonsson@astmaoallergiforbundet.se

15 september

Vi finns på plats i samband med aktivitetsdagen i Norrköping för barn och unga med funktionshinder. Läs mer om aktivitetsdagen.  

 25-27 september 

Fralla åker på internationell konferens i slutet av september. Vi berättar om hela projektet Allergisäkra äventyr och om vår e-learningutbildning för friluftslivets ledare som kommer att rulla ut under hösten. EOE-konferensen, European Institute for Outdoor Adventure Education and Experiential Learning har en egen hemsida.