Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Sverigeturnén. Starkare tillsammans - där du bor!

2019-10-25

Vi tror att vi kan bli starkare tillsammans lokalt! Bor du på en ort där både Astma- och Allergiförbundet och Friluftsfrämjandet har verksamhet? I sådana fall kan du ta chansen i höst och träffa Allergisäkra äventyrs ambassadör Adrian Clarke. Han berättar mer om Allergsäkra äventyr samt delar med sig av sina kunskaper inom friluftsområdet. Han brukar hålla workshops som "50 nyanser av eld" och att göra eld utan rök... det är till exempel något som han kan berätta mer om.

Adrian Clarkes plan är att som ambassadör för Allergisäkra äventyr under hösten träffa lokala föreningar och lokalavdelningar på ett 15-tal orter runtom i landet.

Turnén inleddes i Norrland i september (Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå och Luleå) och fortsätter i oktober genom mellersta Sverige och söderut.

Syftet är möjliggöra ökad lokal samverkan mellan Astma-och allergiförbundets lokalföreningar och Friluftsfrämjandets lokalavdelningar. Vill man samverka mer? Hur kan man dra nytta av varandras olika kunskaper?

Du som aktiv i Friluftsfrämjandet kanske vill få värdefulla kunskaper och öka din förståelse för barn med astma och allergier. Medan aktiva i Astma- och Allergiförbundet kan vilja öka sina kunskaper kring friluftsliv och den positiva effekt vistelse i naturen har för vårt välmående.

Här hittar du mer information om orter som får besök framöver - och fastställad datum. Sidan uppdateras efterhand.  

NOVEMBER

Borås, Kransmossens friluftsgård, 2 november.

Göteborg, Skatås motionscentrum, 3 november. 

Västervik, Stadsparken, 7 november.

Trollhättan/Vänersborg, Bastungen, Vänersborg,  9 november.

Ängelholm, Hålehall strövområde, 16 november.  

Karlstad, Skutbergets friluftsområde, 24 november.

Jönköping-Huskvarna, Öxnegårdens friluftsgård,  30 november

Friluftsfrämjandets medlemmar kan anmäla sig till träffar direkt på webben. Astma- och Allergiförbundets medlemmar anmäler sig till träffar genom att kontakat Åsa Jonsson, asa.jonsson@astmaoallergiforbundet.se 
tel. 073-984 29 48