Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skid- och snowboardskola 2024

Skid- och snowboardskola 2024 - Vi siktar på att genomföra vår populära skid- och snowboardskola även säsongen 2024.

Skid- och snowboardskola 2024

Skid- och snowboardkurserna är uppdelade i fyra 1,5 timmars pass och i varje grupp är det mellan 5-10 deltagare. Kurserna går på både lördag och söndag, dvs en kurs tar två helger. Vi försöker alltid att erbjuda två omgångar under vintersäsongen.

Förmodligen kommer skidskolan vara dessa helger:

Omgång 1 - 20-21/1 samt 27-28/1

Omgång 2 - 3-4/2 samt 10-11/2

Vi strävar alltid efter att få så jämna grupper som möjligt.

Dessutom är vi oftast minst två ledare, vilket innebär att vi kan anpassa oss ytterligare efter individuella förutsättningar.

Självklart använder vi hjälm i skidskolorna.

Pris 2024

750:-/kurs

 

Skidor

Från barn födda 2018 och äldre.

Gruppnamn

Nivå

Beskrivning

la¦êmmeln.jpg

Nybörjare

Har aldrig provat. Lär sig glida, ploga, stanna, plogsvänga och åka lift. Åker i Knattebacken.

ra¦êven.jpg

Nybörjare fortsättning

Har provat tidigare. Fortsätter med plogsvängar och börjar lära sig parallella svängar. Åker i Knattebacken och i Familjebacken.

lodjuret.jpg

Skidvana

Kan åka lift själv. Lär sig svänga med parallella skidor i lätt del av backen. Åker i både Familjebacken och Stora backen.

vargen.jpg

Medelgod/
duktig

Åker själv ned för backen utan problem. Lär sig kortsväng, parallellsväng, skärande sväng, stavarbete och fartkontroll i all terräng. Tempot är högre. Mycket skidåkning. Stora backen.Avancerad

Kan åka på alla typer av underlag med fartkontroll. Önskar finslipa på detaljer i åkningen. Kanske bli bättre på isigt underlag eller få det där riktiga drivet i carvingsvängarna. Driven kortsväng. Högt tempo!

Åldersindelning

Skidskolan är till för barn ner till 5 år - i år födda 2017. För att skidskolan ska bli roligare så delar vi in grupperna efter ålder.

 

Snowboard

Snowboardskolan är till för personer i alla åldrar ner till 8 år. Vi delar upp grupperna efter hur bra man kan åka och anpassar oss efter deltagarnas förkunskaper.

Det är inte ovanligt att båda vuxna och barn åker i samma grupp, både som nybörjare i barnbacken eller med lite mer avancerad åkning i familjebacken eller stora backen. Det viktigaste är att man ska ha roligt och att känna att man utvecklas samt att man känner sig trygg med sin åkning. Alla, både barn, tonåringar och vuxna, är välkomna.

Självklart använder alla hjälm i snowboardkurserna. För nybörjare rekommenderar vi att även smidiga handledsskydd används (som man enkelt kan ha under vantarna eller handskarna)

OBS - Glöm inte lång fångrem!

Från 8 år och uppåt (född senast 2015)

Gruppnamn

la¦êmmeln.jpg

Nivå

Nybörjare

Beskrivning

För dig som aldrig har provat eller har åkt väldigt lite (till exempel gått en nybörjarkurs men sen inte åkt mer). Lär sig hitta balansen, att glida, svänga, stanna och åka lift.

ra¦êven.jpg

Fortsättare

För dig som kan åka ankarlift själv, svänga åt båda hållen, samt åka nedför Familjebacken (blå backe). Vidareutvecklar svängteknik och åkglädje. Förbättrar detaljer i åkningen.

Uppdaterad 2023-03-13