Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Anmälan till skid- och snowboardsskola 2021

Skid- och snowboard 2021 - Vi siktar på att genomföra vår populära skid- och snowboardskola säsongen 2021. Vissa anpassningar kommer vi att göra - både vad gäller rutiner vid anmälan och vid själva skidskolepassen. Eventuella besked om ändrade restriktioner från myndighetshåll eller brist på snö kan förstås innebär ändrade planer.

Anmälan till skid- och snowboardsskolorna öppnar:
Anmälan till omg 1 öppnar onsdagen den 13 januari 2021 kl 14:00.
Anmälan till omg 2 öppnar torsdagen den 14 januari 2021 kl 14:00.

Själva aktiviteterna hittar man då efter kl 14:00 på lokalavdelningens startsida:

Friluftsfrämjandet Norrköping - https://www.friluftsframjandet.se/.../lokalav.../norrkoping/.
Kom ihåg att den som ska delta i aktiviteten måste vara medlem för att kunna anmäla sig. Ett tips är att ha löst medlemskap en tid innan man tänker anmäla sig.

På bilderna nedan är en förteckning över vilka grupper man kan anmäla sig till i respektive omgång. Notera att man måste anmäla sig till rätt åldersgrupp och rätt kunskapsnivå. I annat fall kommer vi att plocka bort anmälan. Att det inte finns någon plats kvar i rätt grupp att anmäla sig till, är ingen anledning till att uppta en plats i fel grupp.
Vill man läsa mer om de olika kunskapsnivåerna (dvs djuren) så klickar man här:
Om Skid- och snowboardsskolan - https://www.friluftsframjandet.se/regioner/ost/lokalavdelningar/norrkoping/alpina-sektionen/skid--och-snowboardskola/

Vad gäller grupperna Lämmel och Räv så kommer dessa att genomföras i Knattebacken i Yxbacken. Om denna inte öppnar så blir dessa grupper inställda.

Vad gäller grupperna Lodjur respektive Varg så kommer dessa att kräva att Familjebacken och/eller Stora backen i Yxbacken öppnar. I annat fall så blir dessa inställda. 

Vid inställd skidskola så kan vi lokalt inte hantera återbetalning av inbetalda medlemsavgifter, utan alla sådana frågor hänvisar vi till Friluftsfrämjandets medlemsservice. 

Angående snowboardsskola:
I år kommer vi att erbjuda nybörjargrupper för barn och ungdomar födda mellan 2012-2005. Dock endast under omgång 1.
Omgång 1
Pass 1 - Kl 10:00-11:30
Grupp 1 - Lämmel 2012-2005
Pass 2 - Kl 12:30-14:00
Grupp 11 - Lämmel 2012-2005
Omgång 2
-

Angående Skidskola och Covid-19:

Vår bedömning är att skid- och snowboardverksamheten i grunden innebär relativt liten corona-risk tack vare att det är utomhusaktivitet, skidåkning i sig innebär ett visst grundavstånd, vår naturliga outfit erbjuder ett visst skydd samt att vi vänder oss till barn och unga ungdomar som dels fortsatt går på förskolan och i skolan och dels fått fortsätta ha annan fritidssysselsättning/träning i grupp. Dock gör vi vissa anpassningar både i förberedelserna och väl på plats.  

De anpassningar vi tänker oss är följande:
  • Anmälan för deltagare öppnar 13 och 14 januari, dvs betydligt senare än vanligt och närmare inpå skidskolestart. På så sätt kan vi lättare anpassa oss till eventuella snabba beslut från myndighetshåll. Det kan dock komma nya direktiv efter anmälan och dessa kommer vi anpassa oss efter och då meddela alla anmälda.
  • Vi att planera för att ha tillräckligt med ledare så att vi kan säkerställa att vi har en viss marginal med ledare ifall sjukdom drabbar ledare, för att på så sätt ha reserver som kan hoppa in.
  • Vi kommer inte erbjuda vuxengrupper.
  • Vi kommer inte ha någon kö till betalning utan den proceduren löser vi genom swish-betalning på avstånd. Alltså krävs det att någon kan betala deltagaravgiften med Swish, vi tar varken kort eller kontanter i år.
  • Våra huvudledare kommer att planera verksamheten klokt för att till exempel undvika allt för mycket närkontakt där man kommer nära deltagare ansikte mot ansikte.
  • Alla som ska delta ska förstås vara medvetna om att enbart fullt friska, och helt symptomfria deltagare och ledare som får delta.
  • Vi kommer inte ha någon vanlig avslutning med korv/saft för att undvika trängsel spridning av viruset.

Uppdaterad: 2021-01-07