Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Om alpina sektionen

Välkommen till Friluftsfrämjandets Alpina sektion i Norrköping.

Kursverksamhet

Med ett 25-tal ledare genomför vi varje säsong skid- och snowboardkurser för upp till 300 deltagare. Våra välutbildade ledare har kompetens att ta mot allt från nybörjare barn och vuxna till avancerade åkare. Verksamheten bedrivs i Yxbacken utanför Norrköping i samarbete med Norrköpings Skidklubb (NSK) som står för driften av backen. Yxbacken brukar med hjälp av snökanoner och hårt arbete kunna hållas öppen från årsskiftet och fram till mars om vintern är gynnsam.

Bytesmarknad

Varje år arrangerar vi en Bytesmarknad, där du kan sälja och köpa friluftsprylar. Vanligast är vinterutrustning så som slalomskidor, pjäxor, längdskidor och skridskor, men även en del annan friluftsutrustning brukar finnas. Bytesmarknaden brukar genomföras första lördagen efter nyår. För närmare information följ länken Bytesmarknad.

Ledarutveckling

Varje år kring Lucia ordnar vi en helgresa till fjällen för att komma igång på skidor och snowboard.

Dessutom är det ett bra sätt att träffas igen och få en tändning inför vintern.

Nya ledare kanske passar på att gå en introduktionskurs.

För de som varit med ett tag erbjuds fortsättningskurser. De är oftast en vecka och förlagda till Idre, vecka 2 varje år. Vi åker även på gemensamma träffar för ledare från hela landet. Priset brukar vara mycket fördelaktigt.Våra instruktörskurser - utbildningsmodell i grova drag

Introduktion/Förberedande:

3 dagar. Personlig färdighet. Pedagogik. Föreningskunskap.

Du kan vara verksam som hjälpledare.

Praktik

 

Utbildning 1:

Veckokurs där du får träna din skidåkning med målsättningen att göra dig till en bättre skidåkare. Du får även lära dig praktiskt skidskolearbete. Kursens målsättning är att ge dig kunskaper för att leda skidskola för nybörjare i alla åldrar.

Praktik

Certifiering

 

Utbildning 2:

Veckokurs som omfattar både personlig färdighetsträning samt träning i praktiskt skidskolearbete. Syftet är att ge deltagaren verktyg och metoder, så att man efter erforderlig praktik och träning självständigt kan leda inom skidverksamhet upp till och med röd nivå, samt kan organisera skidverksamhet i lokalavdelningen

Praktik

Certifiering

 

Utbildning 3:

Veckokurs som ska ge deltagaren verktyg och metoder så att denne efter erforderlig praktik och träning självständigt kan leda skidverksamhet upp till svart nivå, samt kan leda utvecklingsprocesser för skidledare i lokalavdelningen.

Praktik

Certifiering

 

Utbildning 4:

Veckokurs som ska ge deltagaren verktyg och metoder så att denne efter erforderlig praktik och träning självständigt kan leda skidverksamhet på alla nivåer, inklusive som kursledare, samt ha möjlighet att gå upp för Svensk Skidlärarexamen.

Praktik

Certifiering

 

Svensk Skidlärarexamen:

Läs mer på SLAO:s sida.

 

Vi ses i backen i vinter!

 

Kontaktperson för Alpint Norrköping är:

Johann Johansson

 

Senast uppdaterad 2016-08-31