Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Välkomstbrev 2019

Till föräldrar och vårdnadshavare för barn i skid- och snowboardskolan

Nu börjar vinterns skidskole- och snowboardomgångar närma sig och vi hoppas att ni ser fram emot dem lika mycket som vi gör!  Vi vill passa på att hälsa er välkomna samt ge er praktisk information som vi tror att ni kan ha nytta av.
 
Var? Vi håller till på Bräntberget, beläget vid Mariehemsängarna i Umeå.  Vi samlas nedanför skidbacken i anslutning till värmestugan. Titta efter Friluftsfrämjandets blå vimplar så hittar ni oss direkt.  Det finns skyltar i gruppernas olika färger (grön, blå, röd, svart) och vid dessa står ledarna för respektive grupp, sök upp dessa och få en väst tilldelad till ert/era barn. Har ni några funderingar så ta kontakt med en ledare så hjälper vi gärna till! 
 
När? Var gärna på plats en stund innan angiven tid så ni hinner få på alla kläder och har utrustningen på plats då vi kör igång skid- och snowboardskolan direkt på angiven tid. 
 
Hur? Föräldrar/vänner/släktingar får gärna befinna sig på Bräntberget under lektionens gång och vi har förståelse för att man vill finnas i närheten om barnet/barnen behöver något. Med det sagt ber vi er ändå att kolla på ert/era barns åkning på avstånd då vi av erfarenhet vet att kvalitén på skid- och snowboardskolan blir bäst då.   Veckoomgång (mån, tis, tors): vi kör lektionen utan paus.  Helgomgång (lör, sön): vi har en fikapaus i mitten av lektionen och då passar det bra att möta upp sitt barn och fika tillsammans. Ta med fika själva eller köp när cafét är öppet i värmestugan. Man kan sitta ute och fika eller sitta inne i värmestugan/cafét. 
 
Vad är viktigt att tänka på? Barnen behöver lämplig klädsel: varma kläder, vi genomför lektionerna så länge liften är öppen. På Bräntberget är köldgränsen -20 grader. Skulle skidskolan ställas in flyttas lektionen till ett senare tillfälle.

Barnen behöver följande utrustning: hjälm anpassad för skid- och snowboardåkning, pjäxor/boots samt skidor/snowboard. Kontrollera att allt passar och att bindningarna är rätt inställda före första lektionstillfället så underlättar ni för ert/era barn. Är ni osäkra så be er sporthandlare/skiduthyrning om hjälp. 

Parkering: parkera på den stora parkeringen, om ni parkerar utanför värmestugan finns det risk för att få parkeringsböter. 

Vid förhinder/sjukdom: Skulle ni missa ett tillfälle så är ni välkomna att delta i våra uppsamlingsomgångar för att ta igen det missade tillfället, ni behöver inte meddela i förväg att ni inte kommer. Önskar ni vara med på uppsamling maila till adam.tornqvist@friluftsframjandet.se. 

Undrar ni över något så tveka inte att kontakta någon av oss i alpina kommittén. Våra mailadresser finns på hemsidan.

Undrar ni över något så tveka inte att kontakta någon av oss i alpina kommittén.

Snöigt välkomna till årets skid- och snowboardskola!

/Alpina Kommittén, Umeå - Matilda, Adam, Thomas, Mikaela och Cecilia.