Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Täljelägret 2017

I början av juni var det dags för Södertäljes alla Strövare och Frilufsare att åka på gemensamt läger och i år var det Södertäljes TVM:are som stod för arrangemanget.Lägret hölls på den vackra ön Fjärdlång i Stockholms skärgård.

Idén till denna lägerplats väcktes när vi TVM:are hade vår årliga adventsövernattning ute på ön. Lekar, aktivtiter, menyförslag och sovarrangemang planerades med brinnande iver av TVM:arna. Efter ytterligare ett par planeringsmöten under våren var vi färdiga med lägerkonceptet och inbjudan skickades ut till alla Strövare, Frilufsare och deras ledare.

Fredagen den 2 juni lastade vi bilarna fulla med lägerpackning och mat för 80 personer och åkte till Dalarö där vi klev på Waxholmsbåten ut till Fjärdlång. Kvällen ägnades sedan till att bygga läger åt alla deltagare. Ett gigantiskt vindskydd sattes upp och två eldstäder för matlagning och brasmys ställdes iordning. Efter en god natts sömn i vindskyddet satte vi fart med förberedelserna av aktivitetsbana, mat och lekar.

Under förmiddagen samlades drygt 60 Frilufsare och Strövare på Dalarö för att kliva på båten ut till oss på Fjärdlång. Vid ankomsten till ön stod ett glatt gäng TVM:are redo för att hälsa alla välkomna.

När alla lämnat av all packning vid lägret intogs medhavd lunch innan alla barn och de flesta ledare delades in i grupper till aktivitetsbanan. Aktivitetsbanan bestod av 7 stationer där varje grupp skulle samla poäng. Exempel på aktiviteterna var lapp-leken, byt-plats-på-stocken, skriva saga, bygga bår m.m. Det blev väldigt jämt fördelat med poäng, vinnande gruppen vann med bara en ynka poäng.

Efter prisutdelning till samtliga deltagare var det dags att boa in sig i det stora vindskyddet. När alla liggunderlag rullats ut och sovpackningen burits in, konstaterade vi nöjda att det fanns gott om plats för hela gänget. Och sen var det fri lek, och bad för dem som vågade.

Till middag serverades en mycket uppskattad Taco-buffé och därefter samlades vi vid lägerelden för sångstund och uppläsning av den saga som alla skrivit tillsammans under aktivitetsrundan.

Efter det var alla alldeles lagom trötta och det var dags att krypa till kojs. Natten bjöd på lite regn men vindskydden gjorde sitt jobb och alla vaknade torra och varma.

När vi ätit upp den medhavda frukosten var det dags att packa ihop all sovpackning och hela gänget vandrade längs den långa ön upp till Tysta Klint, öns högsta topp. Där blev det gruppfotografering innan vi var tvungna att gå tillbaka till lägret, hämta ryggsäckar och sen gå vidare till bryggan för avfärd hemåt.

Mycket nöjda TVM:are vinkade där av alla Frilufsare och Strövare och återvände sen till lägerplatsen för att pusta ut en stund innan vi packade ihop vindskydd och resten av lägerpackningen.

Stort tack till alla lägerdeltagare för en mycket trevlig helg tillsammans!

Petra Nordkvist, TVM-ledare i Södertälje

IMG_20170604_195212.jpg
Täljelägret 2017.jpg