Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Nybörjarkajak

En gråmulen lördag i början av juni var de enda som vågade sig ner till Hökmossbadet i Nykvarn sju glada deltagare i nybörjarpaddlingen i kajak. I inbjudan utlovades en lugn introduktionsdag i kajaken.

Målet med dagen var att den ovana paddlaren skulle få en introduktion i denna härliga aktivitet och att det skulle ge mersmak för att gå vidare med andra kajakturer.

Ledarna Johan och Magnus började med en enklare genomgång av kajakernas utformning, hur man justerar så man sitter bra och har en bra paddelteknik.

Sedan följde övningar längs land med att hantera farkosten, paddla framåt, ändra riktning, paddla bakåt mm. Viktiga moment som att stiga i och ur kajaken med och utan brygga fanns naturligtvis med!

Bland deltagarna fanns både nybörjare och mer vana paddlare som ville lära sig mera om att paddla. De enda förkunskaperna som krävdes var man kan simma 200 m. Att kravet på att ha med ett komplett ombyte och handduk var berättigat lärde man sig då en av deltagarna inte kom riktigt överens med paddeln (på grunt vatten) och fick ta sig ett litet dopp.

Som avslutning gav gruppen sig sedan ut på en tur på sjön, alla nöjda och glada.

Lördagen den 29 juli erbjuder vi  detta äventyr igen, skynda att anmäla dig!

Håll också utkik här på hemsidan för övriga kajakturer som Södertälje lokalavdelning erbjuder!

Magnus visar hur man stiger i från en brygga.

Koncentration.

"Det var ju inte så svårt!"

Nu backar vi ut!

Parera mellan stenar.