Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Några kajakturer i augusti 2015

Södertäljes kajaksektion startade sin nya verksamhet i juni och har hunnit med många turer under sommaren. Här är korta berättelser från två av dem.

Kvällspaddling Mälaren 11 augusti

Ett härligt gäng paddlade på tisdagkvällen iväg med Kajaksektionen, Södertälje LA. Denna gång var vi 11 stycken, med varierande erfarenhet av kajakpaddling. Gemensamt för alla var dock ett glatt humör, stor entusiasm och mycket vilja! De första paddeltagen var lite stela och spända, men med rätt inställning kommer man långt! Efter drygt en halvtimmes paddling nådde vi fram till Mälarbadet och kunde pusta ut en stund i solen. Därefter fortsatte vi ytterligare en bit innan vi rundade Kiholmen och vände hemåt. Nu kunde de flesta slappna av och paddla mera avspänt. Det märktes också att farten höjdes något. Vi spanade efter bäver och såg även vissa spår. Ett glatt humör och plaskande paddlar är dock inte optimalt för bäversafari. Vid Linanäs hade vi gett upp hoppet om att få se någon bäver, då den plötsligt dök upp alldeles bredvid kajakerna.

Dagstur Stensund 9 augusti

Dagens kajaktur bjöd de fyra paddlarna på en härlig upplevelse. Vi utgick från Stensund och paddlade sedan i de nästan vindstilla vattnen med Kråmö som mål. Vi gjorde först en runda och paddlade ut först ut i gattet mellan Grytan och Korpen och kunde förundras över den mäktiga klippväggen som reser sig ur havet på Korpen. Efter lunchen på Kråmö paddlade vi in mot Trosa, passerade Julafton, ja fyren heter så, och innan vi rundade Hänö fick vi syn på en havsörn. Vi tog vi ett kort fika- och badstopp och gick sen in mot Trosa havsbad. Nu fick vi anstränga oss lite mer då det blåste lite och alla båtar på väg hem på söndagseftermiddagen gav oss bra med svallvågor. Efter att vi rundat Borsö siktade vi Stensund igen och avslutade en fantastiskt skön dag i skärgården. Tack till våra ledare Marcus och Anna för en mycket trevlig tur under de bästa förutsättningar!

DSC_0091.JPG
DSC_0113.JPG
2015-08-11 19.44.56_copy.jpg
2015-08-11 19.56.03 - Copy.jpg
2015-08-11 19.40.49 - Copy.jpg
2015-08-11 19.31.04 - Copy.jpg