Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Genomförda fjällvandringar

Här kan du läsa om tidigare genomförda fjällvandringar

Njutarvandring i Grövelsjön, september 2022

Fjällvandring med Unga Äventyrare, juli 2022

Expedition Padjelanta 24- 31/7 2021

LA Sandviken i samarbete med LA Stockholm. Expeditionen var en 7 dagars tälttur som gick till stora delar efter Nordkalottleden och Padjelantaleden. Men för att göra det till en expedition, lämnade vi leden varje dag. Vi slog läger relativt tidigt på dagarna för att slippa bära all utrustning vidare då vi utforskade fjälltoppar, vattenfall, samevisten och andra exotiska platser som man inte ser från lederna. Alla deltagare tog nattåget upp till Gällivare och vidare med buss till Ritsem. Turen startade i Ritsem kl 14.00 på ankomstdagen med en helikopterresa över Akkajaure. Därefter började vandringen in i Padjelantas makalöst vackra nationalpark via Vajsaluokta. Vandringen avslutades efter 7 dagar i Staloluokta. En mycket nöjd grupp och nöjda individer som gärna följer med på fler expeditioner.

Njutarvandring i Grövelsjön 23-28/8 2021

LA Sandviken anordnade i egen regi en Njutarvandring i Grövelsjön. Intresset var stort för vandringen vi hade en lång kölista Vi bodde på välskötta och trevliga Grövelsjögården under hela veckan, vi hade dessutom hela gården för oss själva. Vilket var en förutsättning pga coronasituationen. Vi gjorde 5 dagsvandringar av olika karaktärer. På ankomstdagen gjorde vi en samisk kulturvandring med samen Peter från Idre sameby. Den vandringen fick sätta prägel på veckans alla vandringar. Framförallt för att påminna oss om att vi befann oss i det samiska kulturarvet. De andra dagarna bestod av en dag med vatten och vattenfall, en annan med skog och besök på en vacker fäbod. Vi avslutade veckan med en topptur på Lillvätteshågna. Väldigt nöjda deltagare efter veckans slut.

Höstvandring Vålådalen 16-19/9 2021

LA Sandviken i samarbete med LA Enskede. En 4 dagars tälttur efter rösad led som startade i Vallbo. Alla deltagare ankom med nattåget till Undersåker och de tog sedan transfer upp till startplatsen. Vandringen som gick i en av Jämtlands mest spektakulära områden blev både blåsig och dimmig, men solen orkade också fram emellanåt så vi fick uppleva höstens alla sprakande färger på fjället. Issjödalen, pyramiderna och kungens jakthus var några av våra besök. Sista tältnatten klev vi ner från det blåsiga fjället och gick in i den skyddande vackra gamla skogen, lägret slog vi vid Grönvallens sameviste. Intresset var stort för vandringen vi hade en lång kölista.
En mycket nöjd grupp och nöjda individer som gärna följer med på liknande vandring.